3 librat më të mirë të Edgar Allan Poe

Librat e Edgar Allan Poe

Me disa shkrimtarë nuk e di se ku mbaron realiteti dhe ku fillon legjenda. Edgar Allan Poe është shkrimtari i mallkuar par excellence. I mallkuar jo në kuptimin aktual snob të fjalës, por në një kuptim të thellë të shpirtit të tij të sunduar nga ferri përmes alkoolit dhe...

Vazhdoni leximin

Terror! 3 librat më të mirë nga CJ Tudor

Librat e CJ Tudor

Zhanri i tmerrit është zakonisht një vrimë lotuese për shkrimtarët e të gjitha llojeve të zhanreve satelitorë, të cilët herë pas here zhyten në këtë tregim ferrash dhe errësire të materializuar mes nesh. Pra, raste si ato të CJ Tudor britanik ose amerikan JD Barker (shkurtime si ...

Vazhdoni leximin

Goditje me kokë! 5 librat më të mirë të zombies

Ishin vitet '90 dhe të dielave në mëngjes, zombitë pas festës bashkëjetonin çuditërisht me ata që zgjoheshin herët në meshën e parë. Dhe asgjë nuk ndodhi, të gjithë vazhduan rrugën e tyre sikur nuk mund të shiheshin (ndoshta sepse besimtarët nuk kanë tru me...

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

romanet më të mira horror

Librat më të mirë të tmerrit

Terrori si hapësirë ​​letrare është shënuar me atë grup nëngjinor të panumërt, në gjysmë të rrugës midis romaneve fantastike, fantastiko -shkencore dhe kriminale. Dhe nuk do të jetë se çështja është e parëndësishme. Sepse në shumë aspekte Historia e qenies njerëzore është historia e frikës së tyre. ...

Vazhdoni leximin

Zbuloni 3 librat më të mirë nga Anne Rice

Librat e Anne Rajs

Anne Rice ishte një shkrimtare unike, në mënyrë të përsëritur një bestseller botëror, por gjithmonë subjekt i lëkundjeve emocionale të lidhura me spiritualitetin e saj dhe me një ndikim të dukshëm të atij kërkimi transhendental në një pjesë të veprës së saj. Sepse në të ardhmen e tij të ngarkuar, me etapa të ndryshme brenda dhe jashtë fesë, Rajs u largua...

Vazhdoni leximin

4 librat më të mirë të vampirëve

Romanet e vampirëve

Bram Stoker mund të konsiderohet të jetë babai i zhanrit vampir. Por e vërteta është se shndërrimi i tij i Kontit Drakula tashmë ekzistues si origjina e kryeveprës së tij e shtrembëron atë autorësi. Në fund, atëherë mund të mendohet se ishte vetë Drakula ai që e përdori indirekt Stoker për të ...

Vazhdoni leximin

Rregullat e gjakut, të Stephen King

Rregullat e gjakut

Gjëja e paketimit të katër romaneve të shkurtër nën të njëjtën ombrellë krijuese tashmë shkon në lashtësi Stephen King që në mungesë të më shumë historive me të cilat do të mbulonte kohën e tij të fituar deri në dimensionin e katërt ose vetë djallin, ai ia del me imagjinatën e tij të dërrmuar sa më mirë. Unë them çfarë ...

Vazhdoni leximin

Kurthi i Gjashtë, nga JD Barker

Kurthi i gjashtë

Zhanri i tmerrshëm i sotëm gjen predikuesin e tij më efikas në JD Barker. Sepse nën shfaqjen e parë të zhanrit noir, ne përfundojmë duke zbuluar në trilogjinë që mbyllet me këtë kurth të gjashtë një vëllim të bërë në një thriller investigativ në të cilin i hetuari është vetë djalli. Sepse…

Vazhdoni leximin

Sinjali, nga Maxime Chattam

Sinjali, nga Máxime Chattam

Për një kohë të gjatë Maxime Chattam kishte dhënë një përshkrim të mirë të aftësisë së tij narrative në një letërsi të errët që mishëronte paranomalin dhe thrillerin. Dhe ndërsa thriller po jepte më shumë rëndësi, ai po tërhiqte gjithnjë e më shumë vëmendjen e kaq shumë lexuesve që gjejnë në të ...

Vazhdoni leximin

Tjetri, nga Thomas Tryon

Tjetri, nga Thomas Tryon

Në vitin 1971 doli ky roman origjinal. Një histori e terrorit psikologjik që mund të konsiderohet një referencë për të gjithë ata autorë të mëdhenj dhe veprat e tyre të mëdha të këtij zhanri që u bënë në vitet 80 me Stephen King te koka. Nuk është ai terrori si argument letrar...

Vazhdoni leximin

Djalli më detyroi, nga FG Haghenbeck

libri-djalli-më detyroi

Ka romane, titulli i të cilëve dhe madje edhe kopertina e tyre më kujtojnë atë që ata nga ne që vizituam video dyqanet e viteve '80 gjetën në kërkim të një filmi aksion. Ndonjëherë dukej se kopertinat dhe titujt duhej të sintetizonin gjithçka në një imazh dhe një titull të thjeshtë, por ...

Vazhdoni leximin