Në fund të botës, nga Antti Tuomainen

Në një skaj të botës

Tëhuajsimi ka rrënjën e të çuditshmes, të të huajit për këtë planet. Por termi përfundon duke treguar më shumë për humbjen e arsyes. Në këtë roman të Antti Tuomainen përmblidhen të dyja ekstremet. Sepse nga kozmosi vjen një mbetje minerale e largët që të gjithë dëshirojnë për të ndryshme…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të John Grisham

Libra nga John Grisham

Me sa duket, kur John Grisham filloi të praktikonte avokatinë, gjëja e fundit që ai mendoi ishte të përkthehej në fiction aq shumë raste në të cilat ai do të duhej të luftonte për të bërë një emër për veten midis rrobave të Shteteve të Bashkuara. Sidoqoftë, sot profesioni juridik ...

Vazhdoni leximin

Rasti Bramard, nga Davide Longo

Rasti Bramard, Davide Longo. Pjesa e parë e krimeve të Piemonte.

Zhanri i zi vuan nga një qasje e vazhdueshme nga autorë të rinj të aftë për të sulmuar ndërgjegjen e lexuesve në kërkim të plaçkës së re. Pjesërisht sepse, në narrativën e krimit të sotëm, kur kapet autori në krye të detyrës, ju shkoni në kërkim të referencave të reja. Davide Longo aktualisht ofron (ai ka bërë tashmë disa…

Vazhdoni leximin

Fantazi gjermane, nga Philippe Claudel

Fantazi gjermane, Philippe Claudel

Brenda historive të luftës përbëjnë skenarin më noir të mundshëm, atë që zgjon aromat e mbijetesës, mizorisë, tjetërsimit dhe një shprese të largët. Claudel e kompozon këtë mozaik tregimesh me një larmi fokusesh në varësi të afërsisë ose distancës me të cilën shikohet çdo narracion. Rrëfimi i shkurtër ka kaq shumë…

Vazhdoni leximin

Duke kërkuar për probleme, nga Walter Mosley

Roman në kërkim të telasheve Mosley

Për problemet që nuk janë. Aq më tepër kur njeriu i përket botës së krimit thjesht për faktin e qenies. Të patrashëguarit vuajnë në radhë të parë goditjet e pushtetit për të ruajtur status quo-në. Mbrojtja e këtyre llojeve të njerëzve po bëhet avokati i djallit. Por a është ai Mosley...

Vazhdoni leximin

Askush në këtë tokë, nga Victor del Arbol

Askush në këtë tokë, nga Victor del Arbol

Pulla Víctor del Árbol merr entitetin e saj falë një narrative që përshkon zhanrin noir për të arritur një rëndësi më të madhe drejt ekstremeve më të papritura. Sepse shpirtrat e torturuar që banojnë në komplotet e këtij autori na afrojnë ngjarjet e jetës si të shkatërruar nga rrethanat. Personazhet…

Vazhdoni leximin

Në pritje të përmbytjes Dolores Redondo

Në pritje të përmbytjes Dolores Redondo

Nga mjegulla e lagësht e Baztanit deri te Uragani Katrina në New Orleans. Stuhi të vogla apo të mëdha që duket se sjellin, mes reve të tyre të zeza, një tjetër lloj magnetizmi elektrik të së keqes. Shiu ndihet në qetësinë e tij të vdekur, stuhitë e mëdha po ngrihen si erërat që pëshpëritin së pari...

Vazhdoni leximin

Njerëzit e denjë, nga Leonardo Padura

Njerëz të mirë, Leonardo Padura

Kanë kaluar më shumë se 20 vjet që nga Mario Conde i parë i zhgënjyer në botë që na u prezantua në "Past Perfect". Kjo është e mira e heronjve të letrës, ata mund të ngrihen gjithmonë nga hiri i tyre për kënaqësinë e atyre prej nesh që e lëmë veten të rrëmbehemi nga rrugët e tyre pak a shumë...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Andrea Camilleri

shkrimtari Andrea Camilleri

Mësuesi italian Andrea Camilleri ishte një nga ata autorë që mbushi mijëra faqe falë mbështetjes së lexuesve të tij në të gjithë botën. Filloi të shfaqet në vitet '90, një fakt që demonstron këmbënguljen dhe shkrimin profesional pasi themeli për jetëgjatësinë e tij vitale u shtri në ...

Vazhdoni leximin

Nënat, nga Carmen Mola

Nënat, nga Carmen Mola

Mbërrin momenti i vendimit përfundimtar për Carmen Mola. A do të ndjekë rrugën e suksesit apo ndjekësit e saj do ta braktisin pasi të zbulohet trekreniteti i saj? Apo…, përkundrazi, a do të jetë gjithë zhurma e krijuar nga origjina apo jo e tre autorëve pas pseudonimit në…

Vazhdoni leximin

Fundi i Gjithë Verës, nga Beñat Miranda

mbarojnë të gjitha verat

Irlanda ia beson verën e saj një Rryme të Gjirit të aftë për të arritur ato gjerësi gjeografike britanike, si një spektër i çuditshëm detar, me temperatura shumë më të këndshme se çdo rajon tjetër në zonë. Por mos bëni gabim, se vera irlandeze ka edhe anën e saj të errët mes gjelbërimit të pashtershëm të…

Vazhdoni leximin

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Vjen një moment kur krijimtaria e shkrimtarit shpaloset. në të mirë të Lorenzo Silva i jep atij mundësinë të prezantojë risi të trillimeve historike, ese, romane kriminale dhe vepra të tjera të paharrueshme bashkëpunimi, si romanet e tij të fundit me katër duar me Noemi Trujillo. Por nuk dhemb kurrë të rikuperosh...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim