5 librat më të këqij që nuk duhet të lexoni kurrë

Librat më të mërzitshëm në botë

Në çdo hapësirë ​​letrare gjejmë rekomandime për të gjetur ato romane, ese, tregime e të tjera që na kënaqin si lexues. Libra nga autorë klasikë ose bestsellerë aktualë. Në shumë prej këtyre rasteve, rekomandimet lënë shumë për të dëshiruar dhe vetëm përsërisin përmbledhjet zyrtare. Të gjitha për disa…

Vazhdoni leximin

kthetrat e shqiponjës

Roman Kthetrat e shqiponjës, Saga e Mijëvjeçarit 7

Lisbeth Salander është shumë Lisbeth. Dhe feminizmi i tij makiavelist domosdoshmërisht përfundon duke u shtrirë në argumente të reja që krijuesi i saj i ndjerë Stieg Larsson nuk do t'i imagjinonte kurrë. Meqë ra fjala, duket sikur dje autori origjinal ka ndërruar jetë por kanë kaluar nja dy dekada pa të. Me siguri Larsson do të kishte ngritur skenarë të rinj. …

Vazhdoni leximin

Bushtër, nga Alberto Val

Bushtër, nga Alberto Val

Ndonjëherë humnerat e shpirtit, ku drita nuk arrin, gjejnë një kohë dhe një mënyrë për të shijuar veten në mënyrën e tyre. Një ishull i qetë si Tenerife është shndërruar në atë pikë ku e gjithë e keqja është përqendruar në formën e veseve, humbjes dhe mundimeve të papërshkrueshme me një aspekt të caktuar tundimi...

Vazhdoni leximin

Mindfulness for Killers nga Karsten Dusse

ndërgjegjësim i ri për vrasës

Asgjë si relativizimi i gjërave... merrni frymë thellë dhe krijoni ishuj të rehatshëm të kohës ku mund të qetësoni ndërgjegjen tuaj. Askush nuk mund të jetë aq i vendosur për të prishur botën tuaj sa ju. Kjo është ajo që një Björn Diemel po mëson gjatë rrugës, i menaxhuar deri në fillim të romanit nga ai…

Vazhdoni leximin

Holly, nga Stephen King

Holly, nga Stephen King, shtator 2023

Do të duhet të presim deri në fund të verës për të bërë një rishikim të mirë të të resë Stephen King. Një nga ato histori që marrin rrugët e vjetra të Mbretit të parë midis ngjarjeve paranormale dhe të liga, ose të dyja gjërave të kombinuara në mënyrë të përsosur në një imagjinatë ku gjithçka ka një vend drejt më të besueshmes...

Vazhdoni leximin

Përsosmëritë, nga Vincenzo Latronico

Perfeksionet Latronico

Ndër tendencat më emocionuese në botën tonë sot, spikat ideja e vetë-realizimit sa më të plotë si një përmbledhje midis veprës, ekzistenciales, shpirtërores të kalitur me lumturi të përhershme. Marketingu i gjërave që arrijnë gjithçka, madje edhe perceptimin më të thellë të jetës. Gjeneratat e reja sot...

Vazhdoni leximin

Në fund të botës, nga Antti Tuomainen

Në një skaj të botës

Tëhuajsimi ka rrënjën e të çuditshmes, të të huajit për këtë planet. Por termi përfundon duke treguar më shumë për humbjen e arsyes. Në këtë roman të Antti Tuomainen përmblidhen të dyja ekstremet. Sepse nga kozmosi vjen një mbetje minerale e largët që të gjithë dëshirojnë për të ndryshme…

Vazhdoni leximin

Magjistari i Kremlinit, nga Giuliano da Empoli

Magjistari i librit të Kremlinit

Për të kuptuar realitetin duhet të bëni një rrugë të gjatë drejt origjinës. Evolucioni i çdo ngjarjeje të ndërmjetësuar nga njeriu lë gjithmonë të dhëna për t'u zbuluar përpara se të arrihet në epiqendrën e uraganit të gjithçkaje, ku një qetësi e vdekur e pakuptueshme vështirë se mund të vlerësohet. Kronikat ngrenë mite dhe…

Vazhdoni leximin

Duhet të kishit shkuar nga Daniel Kehlmann

Duhet të kishe shkuar, Daniel Kehlmann

Pezullimi, ai thriller me një larmi argumentesh, i përshtatet vazhdimisht modeleve të reja. Kohët e fundit, thriller-i vendas duket se po përkrah atë të paraqitjes së historive shqetësuese, asnjëherë më mirë se nga epiqendra e të njohurve për të ofruar dyshime për ata që kemi më afër. Por disa modele mbahen gjithmonë. Sepse…

Vazhdoni leximin

Vitet e heshtjes, nga Álvaro Arbina

Vitet e heshtjes, Álvaro Arbina

Vjen një kohë kur imagjinata popullore pushtohet nga rrethana për të ardhur keq. Në luftë nuk ka vend për legjenda përtej përkushtimit për mbijetesë. Por ka gjithmonë mite që tregojnë për diçka tjetër, për një qëndrueshmëri magjike përballë të ardhmes më fatkeqe. Ndërmjet …

Vazhdoni leximin

Kartat që shpërndajmë, nga Ramón Gallart

Kartat që marrim

Një metaforë e suksesshme mes letrave në tavolinë dhe asaj që më në fund ka jeta. Mundësia dhe ajo që secili propozon ka hyrë në lojën e jetës. Bllofi mund të jetë loja më e mençur, por është gjithmonë mirë të jesh në gjendje të bësh...

Vazhdoni leximin

Rasti Bramard, nga Davide Longo

Rasti Bramard, Davide Longo. Pjesa e parë e krimeve të Piemonte.

Zhanri i zi vuan nga një qasje e vazhdueshme nga autorë të rinj të aftë për të sulmuar ndërgjegjen e lexuesve në kërkim të plaçkës së re. Pjesërisht sepse, në narrativën e krimit të sotëm, kur kapet autori në krye të detyrës, ju shkoni në kërkim të referencave të reja. Davide Longo aktualisht ofron (ai ka bërë tashmë disa…

Vazhdoni leximin