3 librat më të mirë nga mjeshtri Ben Kane

Duke iu drejtuar krahasimit të lehtë, Ben kane është diçka si ajo Santiago Posteguillo nga Kenia. Të dy shkrimtarët janë të vetë-rrëfyer të apasionuar pas botës së lashtë, duke e shfaqur atë përkushtim në bollëkun e tyre të rrëfimeve për këtë temë. Në të dyja rastet ka edhe një predikim të veçantë për atë Romë perandorake rreth së cilës u vendosën themelet më të forta të Perëndimit, me lejen e një Greqie të Lashtë që i parapriu.

Duke qenë se këta autorë janë qartë plotësues, ndoshta mund të thuhet se Ben Kane përqendrohet më shumë në sagat e tij në aspektet më tipike të evolucionit perandorak, të pushtimeve dhe luftërave.

Një komponent luftarak më i theksuar që madje shtrihet në atë botë magjepsëse të gladiatorëve që përballen me fatin e tyre fatal në amfiteatro që po përhapet në të gjithë botën e njohur.

Dorëzojuni leximit të ben kane punon supozon se do të hyjë me përpikëri, por gjithnjë në një veprim frenetik, në atë mjet themelor për lavdinë e Romës siç ishin ushtritë e saj.

Histori midis legjioneve, kampeve, strukturave ushtarake dhe madje edhe rrogave. Personazhet universale të atyre ditëve të largëta u rikuperuan për shkakun e një thellimi historik gjithmonë të lavdërueshëm; skenarë nga gurët e të cilëve sot ne mund të evokojmë ngjarje të rëndësishme që ndryshuan historinë.

Top 3 Romanet e rekomanduara të Ben Kane

Shqiponjat në stuhi

Ndonjëherë sagat, trilogjitë dhe vazhdimet e tjera mund të humbin avull ndërsa historia përparon. Në këtë rast, fundi i një serie, komploti shkon gjithmonë më tej në një autor të aftë për të vendosur veten për të shpalosur përfundimisht më të mirën e vëllimit.

La seri e Shqiponjat e Romës arrin përfundimin me këtë këst të tretë. Autori kenian Ben kane Kështu mbyllet kompozicioni i tij i fundit i trillimeve historike i dorëzuar në aspektet e tij më luftarake. Kohët e largëta në të cilat territoret u mbrojtën ose gjurmët e gjakut u pushtuan me anë të.

Kohët e fundit kam rishikuar një roman tjetër interesant mbi këtë temë historike të luftës, i përqendruar gjithashtu në aspekte të prekura tashmë nga Ben Kane në duologjinë e tij të Spartakut. Ky është "Rebelimi", nga David Anthony Durham, në rast se ju pëlqen. shiko...

Por duke iu kthyer kësaj shqiponjat në librin e stuhisë, Isshtë koha për të vënë në dukje punën si një kapëse perfekte për sagën e fundit të madhe të Kane. Histori, veprim dhe emocione të forta. E ardhmja e një bote ku vdekja në front ishte e përditshme që perandoria e Romës të ruante lavdinë dhe sundimet e saj. Simboli i shqiponjës, standardi i legjioneve të Romës, si një përfaqësim i ambicies së një Perandorie të tërë. Përmbledhje: Viti 15 pas Krishtit

Shefi Arminius është mundur, një nga shqiponjat romake është shëruar dhe mijëra luftëtarë nga fiset e Gjermanisë u masakruan. Sidoqoftë, për centurionin Lucius Tullus këto fitore janë larg nga sa duhet. Ai nuk do të pushojë derisa vetë Arminius të ketë vdekur, shqiponja e legjionit të tij të shërohet dhe fiset armike të shfarosen plotësisht. Nga ana e tij, Arminio, dinake dhe trim, gjithashtu kërkon hakmarrje.

Më karizmatik se kurrë, ai arrin të mbledhë një ushtri tjetër të madhe fisnore që do të ngacmojë romakët në të gjithë territoret e tyre. Shumë shpejt, Tullus është i mbushur me dhunë, tradhti dhe rrezik. Dhe misioni për të rimarrë shqiponjën e legjionit të tij do të zbulohet si më i rrezikshmi nga të gjithë.

libër shqiponjat në stuhi

Legjioni i harruar

Një nga ato histori që kombinon me mjeshtëri epikën nga kapërcimi, kur pikërisht çdo përpjekje për të kapërcyer atë që aspiron evolucionin lind gjithmonë si një ideal me krahë të prerë.

Sepse Roma në vitin 40 para Krishtit nuk është vendi më i mirë për ata që janë shënuar si skllevër, të burgosur ose prostituta për të menduar për arritjen e një jete më të mirë që nuk kalon nëpër ndonjë rimishërim rastësor dhe anatematik. Dhe nëse megjithatë ai fat, të cilit perandorët dhe njerëzit e mëdhenj të Romës së lavdishme iu nënshtruan, kishte një skenar tjetër të shkruar, në të cilin kontrollin e morën disa personazhe dytësorë.

Nga njëra anë, vëllezërit Rómulo dhe Fabiola, të dënuar për të lindur nga barku i një skllavi; nga ana tjetër Tarquinus dhe aftësia e tij për të bërë parashikime; në fund të fundit fuqia e forcës ndonjëherë të nevojshme të Brennus. Kur të katër prej tyre përkojnë në atë skenar të ofruar nga providenca hyjnore, ata mund të jenë të aftë për çdo gjë.

libri-legjioni i harruar

Hanibali

Armiku i Romës: Duke alternuar seri të ndryshme, unë kam zgjedhur këtë roman më të përshtatur nga të gjitha konturet e tij me atë histori të dokumentuar që nuk ndalon së ndërtuari mite. Karakteri i Aníbalit u kapërcye deri më sot me atë grup të strategut të madh ushtarak dhe në fund të fundit ushtar guximtar. Dhe sigurisht Ben Kane nuk mund ta injoronte këtë të madhe të atyre ditëve të perandorisë dhe luftës.

Legjenda e Kartagjenasit që sfidoi Romën fiton zhurmë të re nën lapsin e Kane. Nga prizmi i hakmarrjes, i shtuar me referenca për Luftën e Parë Punike të humbur nga Kartagjena, ne ndërmarrim udhëtimin e kompensimit, të veprës penale në Romë nga rimëkëmbja e territoreve të reja midis Afrikës së Veriut dhe Hispanisë.

Për të përfunduar atë komplot, i cili ishte tashmë i mjaftueshëm për shkak të madhësisë së tij, komploti përfundon me atë intrahistori në të cilën autori lejon imagjinatën e tij të fluturojë më shumë pa iu përmbajtur fakteve të dokumentuara. Aventura mes të riut Hanno dhe Quinto na ballafaqon me atë histori të papërpunuar të luftës që ndan dy persona të rritur si vëllezër.

libër hanibali-armik-i-romës
5 / 5 - (8 vota)

1 koment për “3 librat më të mirë nga mjeshtri Ben Kane”

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.