3 librat më të mirë të Javier Castillo

Librat e Javier Castillo

Disa emra zënë hapësirën e fenomeneve redaktuese në Spanjë vitet e fundit, sipas mendimit tim veçanërisht katër, dy burra dhe dy gra: Dolores Redondo, Javier Castillo, Eva García Sáenz dhe Víctor del Árbol. Në këtë kuadrat të punës së mirë dhe suksesit absolut pasues (përveç rrëfimit ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Ali Hazelwood

libra nga Ali Hazelwood

Gjëja e fundit që mund të mendoja për një neuroshkencëtare është se ajo do t'i përkushtohej zhanrit romantik. Edhe pse po ta mendojmë, nuk ka njeri më të mirë se dikush që njeh kiminë e trurit që të shkruajë për afera dashurie dhe zemërthyerje. Një mik i mirë këmbënguli që duhej të sillja Aliun…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Dennis Lehane

Librat e Dennis Lehane

Amerikani Dennis Lehane është një shkrimtar me një thirrje për skenarist. Në fakt, ai alternon shijen e tij për romanin me skenarin e serive ose madje bën hapat e tij të parë në teatër. Ajo që përfundon duke ndodhur në këto raste është se shkrimtari përfundon duke shkruar romanet e tij dhe skenaristi ...

Vazhdoni leximin

3 Librat më të mirë të TJ Klune

Libra nga T.J. Klune

Me një rrëshqitje te Albert Espinosa, vetëm më fantastik dhe i maskuar si një shkrimtar naiv, ai i narratorit amerikan TJ Klune është ai kërkimi i një letërsie transformuese nga alegorikja. Gjithmonë me një dozë humori që buron nga aspekte të pakonceptueshme që Klune di t'i sjellë në komplot me…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Patrick Modiano

Libra nga Patrick Modiano

Patrick Modiano lindi në 1945, disa muaj pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. Ai vështirë se mund të perceptonte efektet e drejtpërdrejta të luftës, dhe megjithatë interesimi i tij për përvojat dhe ngjarjet familjare shënoi një pjesë të madhe të punës së tij. Në atë konflikt të madh, viktimat e popullsisë ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Pedro Juan Gutiérrez

shkrimtar-pedro-juan-gutierrez

Nëse në letërsinë amerikane gjejmë gërryesin Charles Bukowski Si eksponenti më i njohur i realizmit të ndyrë, vlen gjithashtu të theksohet se përgjigja me intensitetin më të madh në spanjisht gjendet te kubani Pedro Juan Gutiérrez, dhe kjo nga ana tjetër çon në raste interesante si ai i spanjollit Tomás ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të të mrekullueshëm Joël Dicker

Libra nga Joel Dicker

Eja, vidi, vici. Nuk ka frazë më të mirë për të shpikur atë që i ndodhi Joël Dicker në prishjen e tij dërrmuese në skenën letrare botërore. Ju mund të mendoni për atë produkt marketingu që paguhet. Por ata prej nesh që janë mësuar të lexojnë libra të të gjitha llojeve e pranojnë se ky autor i ri ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Stephen King

Librat e Stephen King

Zgjeroni arsyet e shqyrtimit Stephen King Si shkrimtari që më shënoi në vokacionin tim të përjetshëm për të shkruar, mund të merrja faqe dhe faqe të një libri të madh. Duke bërë të paktën një pikë të vogël në këtë drejtim, dëshiroj të theksoj vlerësimin tim që hapi i fundit drejt ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Georgy Gospodinov

Libra nga Georgy Gospodinov

Hija e Elias Canetti është e gjatë për një grup shkrimtarësh bullgarë, të cilët aktualisht mezi janë ndër bestsellerët më të shquar botërorë. As ndër referencat narrative të rendit të parë, në atë letërsinë tjetër që është më selektive në krahasim me leximet popullore. Por ka gjithmonë një përjashtim. DHE…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Jenny Erpenbeck

Libra nga Jenny Erpenbeck

Proza e Jenny Erpenbeck është një mjet i mprehtë me të cilin lërohen hapësirat e mbeturinave të ndërgjegjes ose të shpirtit. Indiferenca nga niveli i komplotit nuk ka vend në një vepër që nuk është gjithmonë e lehtë për t'u lundruar. Por letërsia nuk duhet të jetë e sjellshme, si një pasqyrim i ndonjë…

Vazhdoni leximin

Librat më të mirë nga Abraham Verghese magjepsës

Libra nga Abraham Verghese

E Abraham Verghese duket se është bestselleri më i përkushtuar ndaj letërsisë. Në kuptimin që nuk duket se kërkon seritë, dërgesat apo formula të tjera drejt shitjeve masive. Pyetja tregon më shumë, në rastin e këtij mjeku etiopian, të jetë në gjendje të shesë si askush tjetër nga historitë...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Shannon Chakraborty

Libra nga Shannon Chakraborty

Një shtesë e fundit në trillimin historik. Natyrisht, me atë prekje fantazie që civilizime të caktuara nxisin nga mitologjia e tyre e bollshme dhe imagjinata e bollshme, e aftë të vërshojë në çdo aspekt krijues. Duke marrë si referencë botën e lashtë të Egjiptit më magjepsës (ajo ku Christian Jacq, Terenci Moix apo...

Vazhdoni leximin