Unaza e Humbur, nga Antonio Manzini

Unaza e Humbur, Manzini

Përtej serialeve të çdo protagonisti të veçantë, ka gjithmonë ndjesinë e një jete më vete që mbetet e mbuluar. Me këtë rast ky vëllim tregimesh vjen për të mbuluar ato boshllëqe që i japin më shumë entitet nëse është e mundur personazhit të Rocco Schianove de Manzini. Sepse tek të vegjlit...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Etgar Keret

shkrimtari Etgar Keret

Rrallëherë rrëfimi i shkurtër arrin vlerën e supozuar më të madhe të romanit ose të esesë si vepra emblematike të shkrimtarit profesionist. Prandaj rasti i Etgar Keret është ai i shkrimtarit të tregimeve dhe tregimeve që gjen në to shkallën më të lartë të realizimit narrativ. Me shume se …

Vazhdoni leximin

Kuartet, nga Soledad Puértolas

Libër me tregime të shkurtra "Cuarteto", Soledad Puértolas

Rrethi është përsosmëria, udhëtimi pa kthim, pafundësia përfundimisht e mbyllur. Sheshi është më besnik ndaj jetës reale. Gjeometria është ende shumë afër përsosmërisë së dëshiruar, por në fund të ditës me këndet dhe skajet e saj të pashmangshme. Soledad Puértolas na sjell në këtë kuartet, ...

Vazhdoni leximin

Duke mbajtur qiellin, nga Cixin Liu

Mbajeni qiellin Cixin Liu

Kohët e fundit kam lexuar se shpërthimi i madh mund të mos jetë fillimi i diçkaje, por fundi. Me të cilat do të gjendeshim në akordet e fundit të simfonisë së Universit. Pyetja për shkrimtarët e mëdhenj të trillimeve shkencore të çdo moshe është të shohin kufijtë e arsyes ...

Vazhdoni leximin

Zogjtë në gojë dhe histori të tjera, nga Samanta Schweblin

Zogj në gojë dhe histori të tjera

Një histori e mirë mund të jetë e gjatë sa një këngë. Samanta Schweblin e bën letërsinë një audicion të jetës së vogël të shoqëruar me simfoninë e rrethanave të tyre. Tregimet e Samantës zgjojnë atë jehonë të pafund muzikore të kënaqësisë dhe kujtesës. Ajo që mbetet, diçka që duhet të lëvizë si një jehonë ...

Vazhdoni leximin

Le të konsumojmë të Premten të zezë, nga Nana Kwame Adjei-Brenyah

Libër tregimesh E Premte e Zezë

Nga tani deri në një datë të fundit, çdo ditë e re do të jetë një mundësi e re për të shijuar konsumimin e mirë të të panevojshmëve dhe të pariparueshmëve. E gjitha është një çështje e etiketimit edhe të kohës sonë si ofertë. Çështja është se Nana Kwame Adjei-Brenyah (ndoshta një ditë ajo do të vendosë ta quajë veten me një simbol, ...

Vazhdoni leximin

Shkëmbimi i jetës, nga Xavier Sardà

Shkëmbim jetësh

Një libër i mirë me tregime të shkurtra si ai që Xavier Sardà i mirë ka përmbledhur këtu nuk dhemb kurrë. Gjëja më e mirë për një libër me tregime të shkurtra është se fija nuk është një motiv shumë i qartë. Sepse ne mund të krijojmë një strukturë falas sipas gjykimit tonë. E parë kështu, pothuajse të gjithë ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Alberto Chimal

Librat e Alberto Chimal

Ka nga ata që vijnë në letërsi të shkurtër dhe qëndrojnë. Fati i shkrimtarit të tregimeve të shkurtra është diçka sikur Dante të mos e kishte gjetur kurrë rrugën e tij nga ferri. Dhe atje Dante qëndroi në njërën anë dhe Chimal në anën e tij, sikur të magjepsur në atë limbo të çuditshme të ...

Vazhdoni leximin

Ndarja në buzë të Galaxy, nga Etgar Keret

Dështimi në buzë të galaktikës

I specializuar në shkrimin e shkurtër, siç janë shumë tregimtarë të tjerë të mëdhenj të sotëm, si një Samanta Schweblin me të cilën mund të gjendet në një harmoni të caktuar, plaku i mirë Etgar Keret na paraqet një vëllim tregimesh shkatërruese në atë që dikur ishte zhvillimi i tij krijues Me Ndryshoni temën,…

Vazhdoni leximin

Qyteti i avullit, nga Carlos Ruiz Zafón

Qyteti i avullit

Ofshtë pak e dobishme të mendosh për atë që kishte mbetur për t'i thënë Carlos Ruiz Zafón. Sa personazhe kanë mbetur të heshtur dhe sa aventura të reja kanë ngecur në atë limbo të çuditshme, sikur të humbasin mes rafteve të varrezave të librave. Me kënaqësinë që njëri humbi mes korridoreve ...

Vazhdoni leximin

Mos flini më, nga PD James

Mos fle më

Çdo romancier i madh gjen në zhanrin e rekreacionit të shkurtër, çlirimit apo edhe zbulesës. Prandaj, një autor i shkëlqyeshëm si PD James gjithashtu u përpoq në histori ose përrallë si ajo hapësirë ​​e ribashkimit me gjurmët ose me muzat. Sepse kur ...

Vazhdoni leximin

Ditë të frikshme. nga AM Homes

libër i ditëve të frikshme

Rritja në tregtinë e Shtëpive manifestohet në një bibliografi që përcakton një stil elegant në një temë bërthamore rreth familjes për çdo punë të re. Sigurisht, përvojat e Homes, fëmijëria e tij në birësim dhe prushin e një familje biologjike që ...

Vazhdoni leximin