3 librat më të mirë të Amélie Nothomb

Libra nga Amèlie Nothomb

Me një pamje disi ekscentrike, rreth së cilës ajo ka ndërtuar një imazh të fuqishëm të shkrimtarit krijues dhe të shkathët që ajo me siguri është, Amélie Nothomb ai i kushtohet letërsisë me fuqi të madhe diversifikuese në lëndën. Një shumëllojshmëri burimesh të zhytura në një estetikë formale që ...

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

Përsosmëritë, nga Vincenzo Latronico

Perfeksionet Latronico

Ndër tendencat më emocionuese në botën tonë sot, spikat ideja e vetë-realizimit sa më të plotë si një përmbledhje midis veprës, ekzistenciales, shpirtërores të kalitur me lumturi të përhershme. Marketingu i gjërave që arrijnë gjithçka, madje edhe perceptimin më të thellë të jetës. Gjeneratat e reja sot...

Vazhdoni leximin

Gjithçka do të bëhet më mirë Almudena Grandes

Gjithçka do të bëhet më mirë, Almudena Grandes

Vizatoni kronitë ose distopitë për të ofruar një vizion sociologjik. Një burim shumë i zakonshëm në letërsi. Nga Aldous Huxley te George Orwell, si referencat më të njohura të shekullit të XNUMX-të që tregonin pikërisht një botë që vështronte një lloj tjetër diktature, të varrosur përtej asaj që është rreptësisht politike. …

Vazhdoni leximin

Grand Hotel Europa nga Ilja Leonard Pfeijffer

Novel Grand Hotel Europe

Në këtë çështje të hoteleve si strehë nga realiteti nga largimi më i thellë nga komoditeti që nuk bën kurrë një shtëpi, më kujtohet gjithmonë udhëzuesi i Oscar Sipanit për hotelet e shpikura. Dhomat e hotelit ku personazhet që vështirë se kanë kohë për të zënë atë hapësirë ​​dhe fantazmat e të cilëve…

Vazhdoni leximin

Parajsa e Tretë, nga Cristian Alarcón

Parajsa e Tretë, nga Cristian Alarcón

Jeta jo vetëm që kalon si korniza pak para velit të dritës së fundit tronditëse (nëse diçka e tillë ndodh vërtet, përtej spekulimeve të famshme për momentin e vdekjes). Në fakt, filmi ynë na sulmon në momentet më të papritura. Mund të ndodhë pas timonit për të na tërhequr…

Vazhdoni leximin

Në Lake Success, nga Gary Shteyngart

Romani Në suksesin e liqenit

Mund të jetë që Ignatius Reilly ishte një mishërim ad hoc i Don Kishotit. Të paktën në nocionin e tij për të çmendurin e mbërthyer në skenën e luftës kundër mullinjve të erës të bërë gjigante nga imagjinata e tejmbushur. Dhe pa dyshim Barry Cohen, protagonisti i kësaj historie të Gary Shteyngart, ka shumë…

Vazhdoni leximin

Drita e Verës dhe Pas Natës, nga Jón Kalman Stefánsson

Drita e verës dhe më pas nata

I ftohti është i aftë të ngrijë kohën në një vend si Islanda, tashmë i formuar nga natyra e tij si një ishull i pezulluar në Atlantikun e Veriut, në distancë të barabartë midis Evropës dhe Amerikës. Çfarë ka qenë një aksident i veçantë gjeografik për të rrëfyer të zakonshmen me përjashtime për pjesën tjetër...

Vazhdoni leximin

Libri i të gjitha dashurive, nga Agustín Fernández Mallo

Libri i të gjitha dashurive

Letërsia ka një shans për të na shpëtuar. Nuk është më fjala për të menduar për bibliotekat ku fëmijët e fëmijëve tanë mund të konsultohen me mendimin, shkencën dhe njohuritë e depozituara në libra si një patentë e një involucioni të pashmangshëm. Ne e dimë se asgjë nuk do të mbetet më shpejt se më vonë. Kjo është arsyeja pse...

Vazhdoni leximin

Vallja dhe zjarri, nga Daniel Saldaña

Vallja dhe zjarri

Ribashkimet mund të jenë po aq të hidhura sa shanset e dyta në dashuri. Miqtë e vjetër përpiqen të rifitojnë një hapësirë ​​që nuk ekziston më për të bërë gjëra që nuk i përkasin më. Jo për asgjë në veçanti, vetëm sepse thellë në vetvete nuk kënaqin, por thjesht kërkojnë ...

Vazhdoni leximin

Një histori qesharake, nga Luis Landero

Një histori qesharake, nga Landero

Historia e çdo historie dashurie me shkronja të mëdha, qoftë aktuale apo e largët, mund të mos ndryshojë aq shumë në aspektin e saj romantik. Sepse një roman romantik i transcendentit, siç them nuk ka të bëjë me zhanrin rozë, na tregon për ndjenja të pamundura për t'u kulmuar për shkak të gjendjes sociale, sepse ...

Vazhdoni leximin