Nën një qiell të kuq, nga Mark Sullivan

libër-nën-qiell të kuq të ndezur

Në dashuri dhe në luftë gjithçka lejohet. Dhe le të mos themi nëse të dy premisat konvergojnë ... Vetëm një qasje e tillë dhe gjithashtu e marrë nga një histori e vërtetë mund ta largojë Mark T. Sullivan nga një zhanër i zakonshëm i misterit dhe pezullimit në të cilin ai kishte lëvizur me të ...

Vazhdoni leximin

Shqiponjat në Stuhi, nga Ben Kane

libër shqiponjat në stuhi

Seria Eagles of Rome arrin përfundimin me këtë pjesë të tretë. Autori kenian Ben Kane mbyll kështu përbërjen e tij të fundit të trillimeve historike kushtuar aspekteve të tij më luftarake. Kohët e largëta në të cilat territoret u mbrojtën ose gjurmët e gjakut u pushtuan përmes ... ...

Vazhdoni leximin

1982, nga Sergio Olguín

libër-1982

Thyerja me të vërtetën nuk është e lehtë. Të bësh atë në lidhje me planet familjare është edhe më shumë. Pedro e urren karrierën ushtarake, së cilës i përkisnin paraardhësit e tij. Në njëzet vjeç, djali është më i orientuar drejt fushave të mendimit dhe zgjedh shkencën ...

Vazhdoni leximin

Shtëpia e Alfabetit, nga Jussi Adler Olsen

libri-shtëpia-e-alfabetit

Me një nuancë luftarake, autori i këtij romani na paraqet një histori unike, afër zhanrit noir të vetë autorit, dhe ribotuar nga etiketa të ndryshme që kur u botua për herë të parë në 1997. Komploti në fjalë sillet rreth fluturimit të dy pilotëve anglezë në ...

Vazhdoni leximin

Fytyra e tij në kohë, nga Alejandro Parisi

libri-fytyra e tij-në-kohë

Në një rast tjetër, unë kam folur tashmë për dashuritë e papërshkrueshme, veçanërisht për rishikimin e Librit të Parabolave, nga Olov Enquist. Në këtë rast ne gjithashtu gjejmë doza të mëdha të dashurisë së ndaluar të marra në ekstremin e moralit dhe të natyrshmes, siç na është dhënë përgjithësisht për ta kuptuar. ...

Vazhdoni leximin

Flamujt në mjegull, nga Javier Reverte

libër-flamuj-në-mjegull

Lufta jonë. Ende në pritje të akteve të pendimit, politikisht dhe letrar. Një luftë civile u transferua shumë herë në letërsinë spanjolle. Dhe nuk dëmton kurrë një perspektivë të re, një qasje të ndryshme. Flamujt në mjegull është ajo, një histori për Luftën Civile ...

Vazhdoni leximin