Immaculate White, nga Noelia Lorenzo Pino

E bardhë e papërlyer, Noelia Lorenzo

Historitë e fokusuara në komunitetet e vogla në skaj të botës tashmë zgjojnë atë ndjenjën e shqetësimit për të panjohurën. Nga hipitë tek sektet, komunitetet jashtë turmës së çmendur kanë një magnetizëm të çuditshëm. Kryesisht nëse shikohet tjetërsimi mes mediokriteteve të imponuara,…

Vazhdoni leximin

Detektivi i Parë nga Andrew Forrester

Detektivi i Parë nga Andrew Forrester

Agatha Christie ende nuk kishte lindur kur James Redding Ware kishte botuar tashmë këtë roman me rolin thelbësor të një gruaje në kontrollet e një hetimi. Ishte viti 1864. Pra, sado origjinale dhe përçarëse të jetë një vepër, gjithmonë shfaqet një precedent. Nëse edhe…

Vazhdoni leximin

Fundi i Gjithë Verës, nga Beñat Miranda

mbarojnë të gjitha verat

Irlanda ia beson verën e saj një Rryme të Gjirit të aftë për të arritur ato gjerësi gjeografike britanike, si një spektër i çuditshëm detar, me temperatura shumë më të këndshme se çdo rajon tjetër në zonë. Por mos bëni gabim, se vera irlandeze ka edhe anën e saj të errët mes gjelbërimit të pashtershëm të…

Vazhdoni leximin

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Vjen një moment kur krijimtaria e shkrimtarit shpaloset. në të mirë të Lorenzo Silva i jep atij mundësinë të prezantojë risi të trillimeve historike, ese, romane kriminale dhe vepra të tjera të paharrueshme bashkëpunimi, si romanet e tij të fundit me katër duar me Noemi Trujillo. Por nuk dhemb kurrë të rikuperosh...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të John Verdon

Librat e John Verdon

Mund të thuhet se John Verdon nuk është saktësisht një shkrimtar i parakohshëm, ose të paktën ai nuk mund t'i përkushtohej shkrimit me bollëk të autorëve të tjerë që tashmë e kanë zbuluar thirrjen e tyre që në moshë të re. Por e mira e kësaj pune është se nuk udhëhiqet nga udhëzimet për moshën, as ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të John Connolly

Libra nga John Connolly

Të kesh vulën tënde është një garanci suksesi në çdo fushë krijuese. Rrëfimi i John Connolly ofron veçori që nuk janë parë kurrë më parë në zhanrin noir. Imazhi i detektivit të tij Charlie Parker shoqëron bastisjen e tij në këtë zhanër të policisë së zezë, të cilën ai e ka bërë nën zhanrin e tij. Shtë e vërtetë që autorë të tjerë ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Per Wahlöö dhe Maj Sjöwall

Libra Sjowall dhe wahloo

Në artin tim të çuditshëm të shkrimit me katër duar (një formulë e shfrytëzuar në mënyrë perfekte sot nga Alexander Ahndoril dhe Alexandra Coelho Ahndoril me pseudonimin Lars Kepler), gjetëm dy suedezë të tjerë që ishin në gjendje të jepnin tonin për suksesin e Keplers Well , ata ishin ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Jeffery Deaver

Në fushën e thrillerit ose pezullimit më intensiv, Jeffery Deaver është balerini më i mirë, pothuajse gjithmonë. Unë i referohem mbi të gjitha normës së vendosur. Një ritëm frenetik vë bast që u tërhoq nga një detyrë pas shkrimit në vetvete. Deaver përfundon historinë e tij dhe përgatitet për shfaqjen, ...

Vazhdoni leximin

Vdekja në Santa Rita, nga Elia Barceló

Romani Vdekja në Santa Rita

Zhanri i detektivit mund të ofrojë surpriza të këndshme në atë lloj rishpikjeje që thërret letërsinë nga vetë thelbi i saj drejt evolucionit narrativ. Aq më tepër nëse në krye të udhëtimit gjejmë një autor si Elia Barceló. Pasi supozohet se çdo rishpikje sjell befasi dhe fuqi të reja...

Vazhdoni leximin

Zonja Mars nga Virginia Feito

Roman Zonja Mars

Kur një autore e re si Virginia Feito krahasohet me Patricia Highsmith, përgjegjësia varet si një shpatë e Damokleut duke pritur që kritika e përgjithshme e lexuesve të përfundojë në dënimin e çështjes. Ratifikimi i krahasimit të saktë, siç po vihet në dukje ideja me përhapjen e kësaj pune, supozon…

Vazhdoni leximin

Kalaja e Barbazulit, nga Javier Cercas

Kalaja e Barbazulit, nga Javier Cercas

Heroi më i papritur i një zhanri detektiv që shikon veten në pasqyrën e Vázquez Montalbán. Sepse Melchor Marín është një rimishërim, me variacionet e duhura të komplotit hapësirë-kohë, të atij Pepe Carvalho që na udhëhoqi nëpër zyra të zymta ose ndër netët më të errëta në Barcelonë. Javier Cercas zgjat ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Franck Thilliez

Librat e Franck Thilliez

Franck Thilliez është një nga ata autorë të rinj që janë përgjegjës për rigjallërimin e një zhanri shumë të veçantë. Neopolari, një nënlloj e romaneve kriminalë francezë, lindi në vitet 70. Për mua është një etiketë fatkeqe, si shumë të tjerë. Por njerëzit janë të tillë, për ta racionalizuar dhe klasifikuar atë ...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim