3 librat më të mirë nga Anne Tyler

Librat e Anne Tyler

E përditshmja është një hapësirë ​​e përbashkët për çdo qenie njerëzore. Nga dyert e brendshme të çdo shtëpie, të zhveshur nga maskimi i momentit, personazhet që ne jemi bërë më të sigurtët e ekzistencës. Dhe Anne Tyler ia kushton punën e saj atij lloj introspeksioni më të plotë, atij që ...

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

Idaho nga Emily Ruskovich

Idaho nga Emily Ruskovic

Momenti kur jeta forcon. Dilemat e imponuara nga rastësia e thjeshtë, nga fati apo nga një Zot i magjepsur për të përsëritur skenën e Abrahamit me djalin e tij Isakun, vetëm me variacione të paparashikueshme të përfundimit. Çështja është se duket sikur ekzistenca...

Vazhdoni leximin

Drita e Verës dhe Pas Natës, nga Jón Kalman Stefánsson

Drita e verës dhe më pas nata

I ftohti është i aftë të ngrijë kohën në një vend si Islanda, tashmë i formuar nga natyra e tij si një ishull i pezulluar në Atlantikun e Veriut, në distancë të barabartë midis Evropës dhe Amerikës. Çfarë ka qenë një aksident i veçantë gjeografik për të rrëfyer të zakonshmen me përjashtime për pjesën tjetër...

Vazhdoni leximin

Ishulli i Pemës së Humbur, nga Elif Shafak

Romani Ishulli i Pemës së Humbur

Çdo pemë ka frutin e saj. Nga pema e mollës me tundimet e saj të lashta, mjafton për të na nxjerrë nga parajsa, te fiku i zakonshëm me frutat e tij të pazakonta të ngarkuara me simbolikë midis erotikes dhe së shenjtës, në varësi të mënyrës se si e shikon dhe, mbi të gjitha, në varësi të kush po e shikon... Një histori në…

Vazhdoni leximin

Z. Wilder dhe unë nga Jonathan Coe

Romani Z. Wlider dhe unë

Në kërkim të një historie që trajton atë univers që shpaloset në marrëdhëniet e reja njerëzore, Jonathan Coe, nga ana e tij, merret me hollësinë e detajeve më introspektive. Sigurisht, Coe nuk mund të braktisë atë çmueshmëri të detajuar që ai e kontekstualizon me përshkrimet më të plota. Nga…

Vazhdoni leximin

Vallja dhe zjarri, nga Daniel Saldaña

Vallja dhe zjarri

Ribashkimet mund të jenë po aq të hidhura sa shanset e dyta në dashuri. Miqtë e vjetër përpiqen të rifitojnë një hapësirë ​​që nuk ekziston më për të bërë gjëra që nuk i përkasin më. Jo për asgjë në veçanti, vetëm sepse thellë në vetvete nuk kënaqin, por thjesht kërkojnë ...

Vazhdoni leximin

Prindër të largët, nga Marina Jarre

Novela Prindërit e Largët

Kishte një kohë kur Evropa ishte një botë e pakëndshme për të lindur, ku fëmijët erdhën në botë mes nostalgjisë, çrrënjosjes, tjetërsimit dhe madje frikës nga prindërit e tyre. Sot çështja është zhvendosur në pjesë të tjera të planetit. Pyetja është që të kemi këtë pikëpamje ...

Vazhdoni leximin

Parajsa mbi çatinë, nga Nathacha Appanah

Novela "Qielli në çati"

Kush tjetër që më së paku lëshoi ​​një lot me aventurat e Markos në kërkim të nënës së tij. Këtë herë mosha e protagonistit, Lobo, do ta afronte atë me një Holden Caulfield (po, adoleshenti i famshëm nihilist i Salinger). Dhe gjëja është se edhe figura e nënës ...

Vazhdoni leximin

Shtatë të martën, nga El Chojin

Novela Shtatë dete nga El Chojin

Çdo histori ka nevojë për dy pjesë nëse do të gjendet një lloj sinteze, për të cilën bëhet fjalë në çdo kuadër që del në territorin e mimikës emocionale. Nuk bëhet fjalë për nxjerrjen në pah të këtij lloji të rrëfimeve të dyfishta para vetes së parë. Sepse edhe ...

Vazhdoni leximin

Mungon, nga Alberto Fuguet

Mungon, nga Alberto Fuguet

Ka raste kur gjuha shoqëron një histori me butësinë më të saktë. Sepse kërkimi i një personi të zhdukur nuk kërkon lirikë ose artizanat. Qetësia narrative e bën këtë rrugë drejt ribashkimit personal një përbërje të vërtetësisë dhe afërsisë për të na afruar me të gjithë ...

Vazhdoni leximin

Ndryshe, nga Eloy Moreno

Ndryshe, nga Eloy Moreno

Duke akorduar mirë në lexim, aktualisht zbulohet një harmoni e caktuar narrative midis Eloy Moreno dhe Albert Espinosa. Sepse të dy gjurmojnë romanet e tyre me atë vulën e autenticitetit rreth vështirësive të jetesës dhe simfonive të tyre të fundit të padyshimta nga më magjepsësit. Do të ishte diçka e tillë, ndërkohë që...

Vazhdoni leximin