3 librat më të mirë nga David Foster Wallace

Librat e David Foster Wallace

Pavarësisht se ishte një figurë emblematike në Shtetet e Bashkuara, ardhja e veprës së David Foster Wallace në Spanjë ndodhi si një lloj njohjeje pas vdekjes së mitit. Sepse Davidi vuajti nga depresioni që e ndoqi që nga rinia e tij deri në ditët e tij të fundit, në të cilat ai...

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Lewis Carroll i mrekullueshëm

shkrimtar-Lewis-Carroll

Midis veprave të tilla si Princi i Vogël nga Antoine de Saint Exupéry dhe The Neverending Story nga Michael Ende, do të vendoste aventurën e madhe të Alice in Wonderland. Lexime shumë të përshtatshme për fëmijët dhe jo aq të vegjël. Punime të mbushura me fantazi dhe me vlerë të pallogaritshme njerëzore. Në…

Vazhdoni leximin

Zbuloni 3 librat më të mirë nga CS Lewis

Librat e CS Lewis

Ne jetojmë një kinematografi shpërthyese të vazhdueshme të klasikëve të mëdhenj të zhanrit të fantazisë. Shumë i përshtatshëm (mjaft oportunistikisht) u transferua në ekranin e madh për të treguar fx-në më avangarde. Por romanet e mëdha të Tolkien (një mik i ngushtë i Lewis), ato të vetë CS Lewis apo edhe një George RR aktual ...

Vazhdoni leximin

Zbuloni 3 librat më të mirë nga JK Rowling

Përtej përdorimit të diskutueshëm të pseudonimeve si Robert Galbraith apo edhe shkurtesës më të njohur JK Rowling, kjo autore britanike jeton me legjendën e saj të veçantë. Zakonisht ndodh në zona të ndryshme të të famshëmve të të gjitha llojeve. Në rastin që na shqetëson, Joanne Kathleen Rowling (…

Vazhdoni leximin

Natyra e Tokës së Mesme, nga Tolkien

Natyra e Tokës së Mesme, nga Tolkien

Në rastin e universit narrativ të krijuar nga JRR Tolkien, fantazia përfundon duke ikur nga ajo linjë paralele, nga ajo që kalon në hapësira imagjinare aq të detajuara dhe aq të jetuara aq intensivisht për të arritur hapësira të prekshme. Realiteti ka një përbërës subjektiv ku ka kohë që ka rrjedhur ...

Vazhdoni leximin

5 librat më të mirë të fantazisë

Librat më të mirë të fantazisë

Fantazia është zhanri letrar në të cilin fëmijëria dhe pjekuria takohen përsëri pavarësisht gjithçkaje. Shpërblimi është gjithmonë kënaqësia e asaj parajse të banuar gjatë fëmijërisë dhe të rimarrë falë asaj fantastike kur vitet po na ngjiten mbi kurrizin. Prandaj më e mira ...

Vazhdoni leximin

Lindja e një Heroi, nga Jin Yong

Lindja e një Heroi, nga Jin Yong

Krahasimi i disa prej shkrimeve në botë me Tolkien tingëllon sakrilegj. Pra, shënjestrimi i Jin Yong si homologu kinez i gjeniut britanik duket më shumë si një pajisje marketingu më e parëndësishme dhe radikale. Derisa të zbuloni shtrirjen e një Yong që edhe pse tërheq më shumë drejt ...

Vazhdoni leximin

Fantazma dhe zonja Muir, nga RA Dick

Rezervoni fantazmën dhe zonja Muir

Nëse Alaska ra në dashuri me një mumje dhe madje e prezantoi atë me prindërit e saj, pse atëherë zonja Muir nuk do të kishte romancën e saj me fantazmën tipike të shtëpisë të pabanuar? Çdo gjë është çështje kohe dhe forme. Momenti pret që edhe t'ju çojë në ...

Vazhdoni leximin

Dielli i mesnatës nga Stephenie Meyer

Dielli i mesnatës

Dhe kur dukej se Stephenie Meyer ishte përcjellë në luftime të tjera letrare, në çelësin e një romani kriminal, dhe me çlirimin që supozohej në lidhje me sagën e muzgut, tek vampirët adoleshentë dhe kafshimet e tyre sensuale me aromën e hudhrës dhe përjetësinë, në fund nuk ishte ajo që mund të ishte. Sepse Meyer ...

Vazhdoni leximin

Pesëmbëdhjetë jetët e para të Harry August nga Claire North

Pesëmbëdhjetë jetët e para të gushtit

Komikja dhe tragjikja e jetës shumohen në mënyrë eksponenciale në lloje të caktuara të veprave që përfaqësojnë atë që jemi në formën e alegorive ose fabulave, të tilla si udhëtimi në kohë ose përsëritjet obsesive. Show Truman, i bllokuar në kohë, Benjamin Button, madje edhe Big Fish… të gjitha këto…

Vazhdoni leximin

Dhe errësira do të vijë

Dhe errësira do të vijë

Zgjedhja e re për efektin ciklik shpërthyes të zhanrit të pezullimit është Katy Rose Pool. Sepse nuk ka dyshim se lexuesit thriller, edhe me evokime të qarta fantastike në përputhje me tendencat aktuale, janë gjithmonë të etur për zëra të rinj. Shkrimtarët që japin kontributin e tyre, ai i ri ...

Vazhdoni leximin