3 librat më të mirë nga Camilla Läckberg

Librat e Camilla Lackberg

Romani nordik i krimit ka në Camilla Läckberg një nga shtyllat e tij më të forta. Falë Camilla dhe një grusht autorësh të tjerë, ky zhanër detektiv ka bërë një vend të merituar në skenën botërore. Do të jetë për punën e mirë të Camilla dhe të tjerëve si ai ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të JD Barker

Libra nga J.D. Barker

Nëse përzieni në një kompozim me ndikime të errëta aspekte të thrillerit psikologjik, misterit, zhanrit kriminal, horrorit klasik, të gjitha të kalitura në raste me disa pika fantastike, ju e gjeni JD Barker si një sintezë të mirë. Duke marrë parasysh gjithashtu një aftësi shumë të tij për t'u dhënë personazheve të tij të…

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

Bushtër, nga Alberto Val

Bushtër, nga Alberto Val

Ndonjëherë humnerat e shpirtit, ku drita nuk arrin, gjejnë një kohë dhe një mënyrë për të shijuar veten në mënyrën e tyre. Një ishull i qetë si Tenerife është shndërruar në atë pikë ku e gjithë e keqja është përqendruar në formën e veseve, humbjes dhe mundimeve të papërshkrueshme me një aspekt të caktuar tundimi...

Vazhdoni leximin

Holly, nga Stephen King

Holly, nga Stephen King, shtator 2023

Do të duhet të presim deri në fund të verës për të bërë një rishikim të mirë të të resë Stephen King. Një nga ato histori që marrin rrugët e vjetra të Mbretit të parë midis ngjarjeve paranormale dhe të liga, ose të dyja gjërave të kombinuara në mënyrë të përsosur në një imagjinatë ku gjithçka ka një vend drejt më të besueshmes...

Vazhdoni leximin

Në fund të botës, nga Antti Tuomainen

Në një skaj të botës

Tëhuajsimi ka rrënjën e të çuditshmes, të të huajit për këtë planet. Por termi përfundon duke treguar më shumë për humbjen e arsyes. Në këtë roman të Antti Tuomainen përmblidhen të dyja ekstremet. Sepse nga kozmosi vjen një mbetje minerale e largët që të gjithë dëshirojnë për të ndryshme…

Vazhdoni leximin

Duhet të kishit shkuar nga Daniel Kehlmann

Duhet të kishe shkuar, Daniel Kehlmann

Pezullimi, ai thriller me një larmi argumentesh, i përshtatet vazhdimisht modeleve të reja. Kohët e fundit, thriller-i vendas duket se po përkrah atë të paraqitjes së historive shqetësuese, asnjëherë më mirë se nga epiqendra e të njohurve për të ofruar dyshime për ata që kemi më afër. Por disa modele mbahen gjithmonë. Sepse…

Vazhdoni leximin

Njeriu në Labirint, nga Donato Carrisi

Njeriu i labirintit, Carrisi

Nga hijet më të thella ndonjëherë kthehen viktima që kanë mundur t'i shpëtojnë fatit më fatkeq. Nuk bëhet fjalë vetëm për këtë trillim të Donato Carrisit sepse pikërisht në të gjejmë pasqyrime të asaj pjese të historisë së zezë që shtrihet pothuajse kudo. Mund të jetë që…

Vazhdoni leximin

Kockat e harruara, nga Douglas Preston dhe Lee Child

Kockat e harruara, Preston dhe Fëmijë

Perëndimi i egër dhe nxitimi i arit. Ndërsa Shtetet e Bashkuara të sapolindura u zgjeruan drejt perëndimit, kërkuesit e fatit formuan gjithashtu ekspeditat e tyre në mesin e shekullit të XNUMX-të. Dritat dhe hijet për aventurierët e të gjitha llojeve për të pushtuar një territor të egër. E egër sidomos në…

Vazhdoni leximin

Rëndësia e emrit tuaj, nga Clara Peñalver

Rëndësia e emrit tuaj, Clara Penalver

Romanet pezull të Clara Peñalver nuk janë të kufizuara, megjithatë, në saga të pafundme. Gjëja duket se shkon më shumë drejt ndezjeve krijuese që çojnë në një histori të vetme. Dhe kjo gjë ka avantazhet e saj, sepse njeriu krijon përbindëshat dhe antagonistët e tyre dhe më pas harron që ata të jenë...

Vazhdoni leximin

Immaculate White, nga Noelia Lorenzo Pino

E bardhë e papërlyer, Noelia Lorenzo

Historitë e fokusuara në komunitetet e vogla në skaj të botës tashmë zgjojnë atë ndjenjën e shqetësimit për të panjohurën. Nga hipitë tek sektet, komunitetet jashtë turmës së çmendur kanë një magnetizëm të çuditshëm. Kryesisht nëse shikohet tjetërsimi mes mediokriteteve të imponuara,…

Vazhdoni leximin

Gjithçka digjet, nga Juan Gómez-Jurado

roman Gjithçka djeg Gómez Jurado

Duke na afruar me djegien spontane me një valë të nxehtë të shkaktuar para kohe, kjo "Gjithçka digjet" nga Juan Gómez-Jurado vjen të mbyt trurin tonë edhe më shumë me një nga komplotet e saj të shumëanshme. Sepse ajo që bën ky autor është t'u japë protagonizëm të përbashkët komploteve të tij. Asgjë më mirë për këtë...

Vazhdoni leximin