Librat më të mirë të ndihmës

Libra të vetë-ndihmës

Që kur lexova librin e famshëm të Allen Carr mbi ndërprerjen e duhanit, besimi im në dobinë e librave të vetë-ndihmës ka ndryshuar në mënyrë drastike për mirë. Bëhet fjalë vetëm për gjetjen e atij libri që siguron atë nosekenë e sugjerimit midis një mori argumentesh të dala nga shembulli ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë për të lënë duhanin

ndaloni pirjen e duhanit libra

Kush shkruan është një histori relativ suksesi në lënien e duhanit. Në favorin tim më duhet të them se 3 ose 4 herë që kam lënë seriozisht duhanin (më shumë se një vit në çdo rast) e kam arritur gjithmonë pa asnjë ndihmë tjetër përveç asaj të një…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Rafael Santandreu

Libra nga Rafael Santandreu

Librat në kërkim të atij vetes pozitive gjithmonë ngjallin dyshime edhe tek ata që regjistrohen në këtë postim. Duket se ngurrimi vjen nga interpretimi i një libri të këtij lloji si një ndërhyrje në komplotet e veta, ose një dorëzim, një supozim humbjeje ...

Vazhdoni leximin

Pa frikë, nga Rafael Santandreu

Pa frikë, Santandreu

Frika jonë është gjithashtu e somatizuar, pa dyshim. Me të vërtetë gjithçka është e somatizuar, e mira dhe e keqja. Dhe rruga është një lak i pafund mbrapa dhe me radhë. Për shkak të emocioneve ne bëjmë ndjesi të brendshme fizike. Dhe nga ajo ndjenjë e pakëndshme që ne e krijojmë vetë, nga frika, ne mund të arrijmë në ...

Vazhdoni leximin

Frymë nga James Nestor

Frymë nga James Nestor

Duket se ne jemi gjithmonë duke pritur që dikush të na trondisë fort në vetëdije për të thënë: dreq, ai mund të ketë të drejtë! Dhe çuditërisht, arsyeja më famëkeqe, e vërteta më e papërgjigshme është ajo që na shfaqet me qartësinë e së dukshmes. James Nestor e ka marrë atë ...

Vazhdoni leximin

Libri juaj motivues. Rinovoni me besim të plotë

Libër Rinovo veten me besim të plotë

Thelbi i çështjes do të ishte se secili kishte qëndrimin si ai që zgjedh rrobat çdo mëngjes (ose një ditë më parë në rastin e më largpamësisë dhe kontrollit të kohës së tyre). Por janë pikërisht një lloj labirintesh dhe kthesash të brendshme që çojnë në ...

Vazhdoni leximin

Kur Fundi është afër, nga Kathryn Mannix

libër-kur-fundi-është-afër

Vdekja është burimi i të gjitha atyre kontradiktave që na udhëheqin përmes ekzistencës sonë. Si t'i japim qëndrueshmëri ose të gjejmë koherencë themelit të jetës nëse përfundimi ynë do të zhduket si përfundimi i keq i një filmi? Aty besimi, besimet dhe çfarë nuk hyjnë, por gjithsesi ...

Vazhdoni leximin

Balerini nga Auschwitz, nga Edith Eger

balerini-nga-aushvic

Zakonisht nuk më pëlqejnë shumë librat e vetë-ndihmës. Të ashtuquajturit gurus të sotëm më duken si sharlatanë të dikurshëm. Por ... (bërja e përjashtimeve është gjithmonë mirë për të shmangur rënien në mendimin e vetëm), disa libra të vetë-ndihmës përmes shembullit të tyre, gjithmonë mund të jenë interesantë. Pastaj vjen procesi i ...

Vazhdoni leximin

Kopshti i Zemrës Tënde, nga Walter Dresel

libri-kopshti-i-zemrës tuaj

Gjithmonë është thënë se rruga më e sigurt drejt lumturisë është ajo që kalon përmes njohjes së vetes. Vetëm, le të mos e gënjejmë veten, në shumë raste ne përballemi me një vetvete që nuk mbaron së hequri maskën e konventave, zakoneve, tendencave dhe gjithçkaje që tenton drejt ...

Vazhdoni leximin