Nga brenda, nga Martin Amis

Nga brenda, nga Martin Amis

Letërsia si mënyrë jetese shpërthen nganjëherë me një vepër që qëndron në pragun e rrëfimit, kronikes dhe biografisë. Dhe kjo përfundon të jetë ushtrimi më i sinqertë i shkrimtarit që përzien frymëzimet, evokimet, kujtimet, përvojat... Vetëm ajo që na ofron Martín Amis në ...

Vazhdoni leximin

Hildegarda, nga Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Hildegarda, romani

Personaliteti i Hildegarda na fut në hapësirën e mjegullt të legjendës. Vetëm atje mitet e shenjtorëve dhe shtrigave mund të banojnë me të njëjtën rëndësi në ditët tona. Sepse sot një mrekulli për të shëruar një të verbër ka të njëjtën truk si një magji e aftë për të ...

Vazhdoni leximin

Escombros, nga Fernando Vallejo

Escombros, nga Fernando Vallejo

Çdo gjë është e ndjeshme ndaj shembjes. Aq më tepër që jeta shmang shpërthimet e kontrolluara të moshës. Pastaj janë rrënojat, nga të cilat kujtimet e rëndësishme nuk u gjetën kurrë në kohë. Sepse në fund të fundit, asnjë kujtesë nuk ruan prekjen ose zërin me ...

Vazhdoni leximin

Flaka e Pavdekshme nga Stephen Crane nga Paul Auster

Flaka e Pavdekshme nga Stephen Crane

Perëndimi i egër, si një sinekdokë e atdheut amerikan në formim, e shtriu imagjinatën e tij, idiosinkracitë dhe format e tij në një vend të tërë gjigant me ndjeshmëri dhe besime të ndryshme në lidhje me pothuajse gjithçka. Asnjëherë nuk mund të dyshohej për diçka kaq heterogjene se do të formohej në një vend siç është sot ...

Vazhdoni leximin

Duke parë mbrapa, nga Juan Gabriel Vásquez

Shiko prapa

Ka më shumë se diçka të rrezikshme në revolucionet e sotme. Pothuajse të gjithë importohen me legjitimitetin e bindjes së atij që shfajësohet kundër atij që hesht, edhe pse edhe heshtja vjen nga heshtja, nga asgjësimi i së kundërtës. Kështu përfundon, i zhytur në masë, i bindur nga zgjimi ...

Vazhdoni leximin

Gratë e shpirtit tim, të Isabel Allende

Gratë e shpirtit tim

Duke ditur përmendësh rrugën për tek burimi i frymëzimit, Isabel Allende në këtë vepër ai kthehet në dërdëllisjen ekzistenciale të pjekurisë ku të gjithë i kthehemi asaj që farkëtoi identitetin tonë. Diçka që më duket shumë e natyrshme dhe në kohën e duhur, në harmoni me një intervistë të fundit që ...

Vazhdoni leximin

Ushtrime kujtese, nga Andrea Camilleri

Ushtrime të kujtesës

Curshtë kureshtare sesi në mungesë të autorit në detyrë, çfarë mund të ketë qenë një botim përçarës, një ekstravagancë në jetë, përfundon të jetë një gjë e rrallë për mitomanët pas vdekjes së tij. Por edhe një qasje e tërë ndaj laikëve që ndoshta kurrë nuk e lexuan shkrimtarin që jo shumë kohë më parë u largua nga skena ...

Vazhdoni leximin

I papërshkueshëm nga zjarri, nga Javier Moro

I papërshkueshëm nga zjarri

New York magjeps edhe më shumë kur thjesht vizitoni. Sepse është një nga vendet e pakta që jo vetëm i mban pritshmëritë, por edhe i tejkalon ato. Sidomos nëse mund ta zbuloni me miq të mirë që jetojnë në të gjithë zemrën e qytetit. Jo, NY nuk zhgënjen kurrë. Edhe çfarë …

Vazhdoni leximin

Irlandezi, nga Charles Brandt

Irlandezi, nga Brandt

Në shpëtimin e një prej atyre librave të mirë që në atë kohë tashmë triumfoi në Shtetet e Bashkuara, por u la për konsum të brendshëm Yankee, De Niro u përfshi në një komplot kriminal jo-trillues për të marrë atë goditje të gjërave të vërteta që mahnitën miliona shikues Me Kasti…

Vazhdoni leximin

Spiuni dhe Tradhtari, nga Ben Macintyre

Libër spiunësh dhe tradhtarësh

Që nga dalja e tij në qershor 2019, ky thriller spiun, me doza të mëdha jo vetëm të realizmit, por të realitetit, ka qenë ndër shitësit më të mirë të zhanrit të tij. Mund ta kontrolloni KETU. Dhe është se historiani anglez dhe kolumnisti Ben Macintyre është specialist në biografitë më të pazakonta ...

Vazhdoni leximin

Mami, nga Jorge Fernández Diaz

libër-mama-jorge-fernandez-diaz

Tema e këtij romani është maskuar nën titullin e një kënge të famshme nga The Clash, "A duhet të qëndroj apo duhet të shkoj?" (A duhet të qëndroj apo duhet të shkoj?) Becauseshtë për shkak të asaj konotacioni të dyshosh, në atë përzierje shprese dhe sigurie të errët që asgjë nuk të fton ...

Vazhdoni leximin