3 librat më të mirë të basketbollit

Librat e basketbollit

Këtu një server ishte një nga ata që, si fëmijë, rrinin deri vonë për të parë ndeshjet e NBA-së të komentuara nga Ramón Trecet. Ato ishin ditët e Michael Jordan, të Magic Johnson, të Stockton dhe postierit Malon, të djemve të këqij të Filadelfias, të Dennis Rodman dhe ekstravagancave të tyre, të…

Vazhdoni leximin

5 librat më të mirë të futbollit

Romanet e futbollit

Unë kam thënë tashmë më shumë se një herë se gjëja ime nuk ishte të godisja topin, të paktën jo me minimumin e hirit. E megjithatë, kur isha 10 ose 11 vjeç, zbulova se futbolli dhe letërsia mund të kishin gjithashtu një vend takimi. ...

Vazhdoni leximin

Ajrit. Historia e Michael Jordan nga David Halberstam

Ajrit. Historia e Michael Jordan

Me "haraçin" e Netflix për atë që ishte dhe është akoma sportisti më mediatik në botë, Michael Jordan, ai që ishte admiruesi i tij i fëmijërisë (me ngatërrimin e miteve gjatë fëmijërisë) zbulon se kalimi i kohës është i pamëshirshëm veçanërisht me kujtimet Me Ndjesi ...

Vazhdoni leximin

Nën rrethin, nga Pau Gasol

libër-nën-rrath-pau-gasol

Kishte një kohë kur unë gëlltita të gjitha lojërat e NBA që Ramón Trecet transmetonte të shtunën në mbrëmje për TVE. Ndoshta nuk kishte akoma zinxhirë privatë ... Dhe pastaj të mendosh se ndonjë spanjoll do të mbante unazën e kampionit tingëllonte si një shaka ...

Vazhdoni leximin

Një talent natyral, nga Ross Raisin

Asnjëherë nuk është mirë të kujdeseni për dëshirat e të tjerëve për veten tuaj. Kur rrezikoni t'i nënshtroheni tundimit të rrezikshëm të pretendoni të jeni ajo që të tjerët presin që të jeni, mbi atë që jeni apo keni nevojë, ju përballeni me rrezikun. Shembulli i ...

Vazhdoni leximin

False Nine, nga Philip Kerr

false-libër-nëntë

Në zhargonin e futbollit ka akoma terma sugjestivë mes lodhjes së të hakuarve dhe goditjes së fjalorit. Nëse analizojmë termin "nëntë të rremë", përtej kuptimit të tij në nivelin e barit, gjejmë një dikotomi të pashembullt në atë letrare dhe madje edhe në atë filozofike. E tërhequr nga çdo ...

Vazhdoni leximin

Si arritëm në finalen e Wembley, nga Joseph Lloyd Carr

si-arritëm deri në finalen e Wembley

Epopeja e sportit par excellence është ajo që na prezanton me Davidin e vogël që do të rrëzojë një Goliath pretendues. Përkundër asaj që ndodh zakonisht në realitet, sportet konkurruese si futbolli janë shumë të dhënë ndaj këtyre shanseve të çmendura që e sjellin të voglin më afër ...

Vazhdoni leximin

Lamtumirë, Vicente Calderón, nga Patricia Cazón

gjithnjë-vicente-calderon

Le të jemi realistë. Nëse ekziston një klub mitik par excellence në Spanjë, ai është Atlético de Madrid. Miti është falsifikuar nga fitoret kundër fatkeqësive dhe nga ferri pas rënieve katastrofike. Kjo është mënyra e vetme për të arritur lavdinë dhe atë që vjen me të: miti. ...

Vazhdoni leximin

Kapitenët, nga Sam Walker

kapitenët e librave

Nuk ka dyshim se numrat dhe statistikat janë pika fillestare për të peshuar ekipet më të mira sportive në secilën disiplinë. Më të mirat në secilin sport janë një statistikë në mëshirën e performancës njerëzore. Dhe pikërisht ajo performancë njerëzore e grupit është shkas për të arritur gjithçka ...

Vazhdoni leximin

Fito ose Mëso, nga John Kavanagh

libër-beat-or-learn

Mund të humbet, por menjëherë koncepti duhet të kthehet për të brendësuar dhe përktherë atë hije të humbjes si mësim. Padyshim një titull shumë i suksesshëm për një libër luftarak, por sigurisht i ekstrapoluar në çdo fushë tjetër. Lidhja ime me mundjen si sport lindi nga një libër ...

Vazhdoni leximin