3-те најдобри книги на маестралниот Бен Кејн

писател-бен-Кејн

Прибегнувајќи кон лесната споредба, Бен Кејн е нешто како кенискиот Сантијаго Постегило. И двајцата писатели се самоисповедаат страсни за античкиот свет, манифестирајќи ја таа посветеност во изобилството на наративи на оваа тема. Во двата случаи постои и посебна наклонетост кон тој царски Рим околу ...

Продолжи со читање

Орли во бура од Бен Кејн

орли-во-бура-книга

Серијата „Орли на Рим“ го достигнува својот заклучок со овој трет дел. Така, кенискиот автор Бен Кејн го затвора својот последен состав на историска фантастика посветен на нејзините највоени аспекти. Далечни времиња во кои се бранеа териториите или се освојуваа траги од крв преку ... ...

Продолжи со читање