Како прелетав над гнездото на кукавицата, од Сиднеј Бристоу

Како прелетав над гнездото на кукавицата, од Сиднеј Бристоу
кликнете книга

И веќе има два лика способни да летаат над гнездото на кукавицата. На прво место, Рендл Патрик МекМерфи, кому сите му го ставивме лицето на историскиот Jackек Николсон во неговото лудо толкување на главниот лик на оваа револуционерна приказна за психијатриските болници и нивните жители. На второ место, сега го наоѓаме Сиднеј, жена на половина пат помеѓу вистинскиот лик и овој псевдоним користен за приказната за фаза на интроспективно лудило од трауматичниот момент во кој таа одлучи да го напушти светот со лет што служеше само за кршење разни коски На

Вистината е дека чудната метафора за летање над гнездото на кукавицата ми се чини дека е најточна за да се дефинира која било фаза на ментално зашеметување. Ништо толку лудо и во исто време толку симболично. Во необичноста на идејата живее таа иницијативна магија на некој што измислува концепт. Летање над гнездото на кукавицата за да го дефинира тој излез од себе, обезличувањето што ја проектира волјата на поединецот кон неконтролираниот лет на бесмислен лет.

И покрај тоа, како што велам, Сиднеј се обиде да лета. Во принцип, не на гнездото на кукавицата, туку од тој мост каде што се обиде да се збогува со светот, свет толку празен колку и очигледно полн со благослови и богатства за она што просечните луѓе сметаат дека е среќата.

Приказната за она што се случи со коските на Сиднеј доаѓа од Ана, која на својот лик го проектира преминот низ тој период помеѓу психијатри, лекови и центри за интернирање. И таа приказна трае низ 37 -те дена кога Сиднеј го обиколуваше гнездото на кукавицата одозгора, барајќи лента за слетување во исто време кога таа почна да ужива во глетките.

Бидејќи понекогаш таа обезличување, таа загуба на волја што ја гради нашата судбина, служи и за да н discover открие како луѓе и беспомошни, изложени, но предиспонирани да се чувствуваме повторно со поголем интензитет без подигнати wallsидови со години.

Во дневникот напишан „со две раце“ помеѓу Ана и нејзиното алтер-его Сиднеј, откриваме приказна за одење горе-долу по тој слајд, како што може да биде умот. Но, пред с we гледаме како човештвото, во својата најмила смисла, е во поголема мера меѓу оние што се обединуваат пред неволјите. И нема полоша неволја од духовите што се разбудија однатре во сите оние што во одреден момент летаат над гнездото на кукавицата.

Сега можете да ја купите книгата Како прелетав преку гнездото на кукавицата, дневникот на Сиднеј Бристоу, овде:

Како прелетав над гнездото на кукавицата, од Сиднеј Бристоу
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.