Temokake 3 buku paling apik dening John Fante

panulis-john-fante

Inspirasi dening Bukowski lan ngluwari thanks kanggo mentor tartamtu iki. John Fante wis duwe penulis legendaris ing Amerika sing ngalami kontradiksi paling jero ing pertengahan abad kaping-20. A dikotomi antarane gaya urip makmur Amérika thriving lan bayangan sosial lan politik; babagan…

Terus maca

3 buku paling apik saka gedhe Charles Bukowski

Buku saka Charles Bukowski

Sugeng rawuh ing jagad Bukowski, panulis sing ora sopan, penulis buku visceral sing nyebar empedu ing kabeh wilayah masyarakat (ngapunten yen "visual" banget). Ngluwihi nyedhaki jenius iki kanthi kutipan sing digawe meme lan kanggo mbalekake visi sing apik babagan ...

Terus maca

Summer Light, lan After the Night, dening Jón Kalman Stefánsson

Cahya musim panas, banjur wengi

Kadhemen bisa ngendhegake wektu ing panggonan kaya Islandia, sing wis dibentuk miturut alame minangka pulo sing digantung ing Atlantik Lor, jarake padha antarane Eropa lan Amerika. Apa sing dadi kacilakan geografis tunggal kanggo nyritakake sing biasa karo sing luar biasa kanggo liyane ...

Terus maca

3 buku paling apik dening Patricio pron

panulis-patricio-pron

Kanthi jeneng sing gampang dielingi babagan musike, musik Argentina Patricio Pron duwe tujuan dadi panulis referensi ing abad kaping XNUMX iki. Master crita ing generasi kondusif lan subur kanggo sintesis narasi iki, kaya sing dituduhake dening Samanta Schweblin Argentina utawa Oscar Sipán amarga ...

Terus maca

Pati Murat Idrissi, dening Tommy Wieringa

Pati Murat Idrissi

Panulis Walanda Tommy Wieringa menehi crita nyata babagan bocah-bocah cilik ing abad kaping XNUMX. Wong umur apa wae kanggo golek masa depan sing ditolak. Gagasan lawas babagan wates minangka omong kosong pungkasan, nalika ana sing bisa nolak hak ...

Terus maca

Pungkasan musim, dening Ignacio Martínez de Pisón

Pungkasan mangsa

Antarane Martínez de Pisón lan Manuel Vilas ana keterlibatan literatur tinimbang ketepakan generasi. Iki minangka prekara sing nyoto esensi literatur tumrap cakrawala penting sing arang ditemokake ing narasi saiki. Apa sing dakkerteni, bisa uga kedadeyan penculikan ing taun 80-an, ...

Terus maca

Sedulurku, dening Alfonso Reis Cabral

Sedulurku

Ikatan getih sing padha ing dhuwur wit kulawarga bisa nyuda nganti klelep. Kainisme minangka urutan dina kanggo warisan, kanggo gegayuhan utawa drengki sing nyebar yen duwe memori. Sadulur ora mesthi ateges pangerten lan getaran sing apik. ...

Terus maca

Claus lan Lucas, dening Agota Kristof

Claus lan Lucas

Kadhangkala kahanan kasebut konspirasi kanggo nggawe sing unik amarga ora nyaman utawa nandhang kasusahan. Ing kasus Agota Kristof, kabeh dadi siji, mula dheweke ora nulis volume telung novel nganggo basa asing sing nampa dheweke mlayu saka Hongaria anyar sing diterbitake kanthi rahasia ...

Terus maca

Candela, dening Juan del Val

Candela dening Juan del Val

Kanthi novel sadurunge "Katon goroh" kanthi nada otobiografi (nanging pancen winates ing urip), Juan del Val nggawe kritik lan uga blunder ing sektor sing beda banget, ngluwihi literatur sing ketat. Nanging prekara liya yaiku babagan ekstrim sing wis dicethakake cukup ing ...

Terus maca

Bitna ing sangisore Langit Seoul, dening Le Clézio

Bitna ing sangisore langit Seoul

Urip minangka misteri sing kalebu memori lan prekara memedi mbesuk sing latar mburi dadi pungkasane kabeh perkara. Jean-Marie Le Clézio minangka potretis ing urip kasebut kanthi konsentrasi ing paraga sing ditemtokake kanggo ngrampungake kabeh fiksi sing ana pendekatan ...

Terus maca

Ing mobil kemah, dening Ivan Jablonka

Ing mobil kemah Ivan Jablonka

Kadhangkala kanthi wujud literatur sing paling lincah ing deskripsi lan tangkas pangembangane, awake dhewe duwe bobot refleksi sing paling jero. Intine rumus Jablonka, sanajan luwih saka gaya kayane mung wujud ...

Terus maca

Ibu, dening Jorge Fernández Díaz

buku-mama-jorge-fernandez-diaz

Tema novel iki nyamar kanthi judhul lagu sing misuwur dening The Clash, "Apa aku kudu tetep utawa aku kudu lunga?" (Apa aku kudu tetep utawa aku kudu lunga?) Amarga konotasi kasebut dadi ragu, kanthi campuran pangarep-arep lan kepastian peteng ora ana sing ngundang sampeyan ...

Terus maca