3 buku paling apik saka Edgar Allan Poe

Ing panulis tartamtu, sampeyan ora nate ngerti pungkasane kasunyatan lan legenda diwiwiti. Edgar Allan Poe yaiku panulis sing dikutuk kanthi keunggulan. Maldito no en el actual sentido esnob del término, sino más bien en un profundo significado de nyawane mrentah dening hell liwat alkohol lan edan.

Pero… ¿Qué sería de la literatura sin su influencia? Los infiernos son un fascinante espacio creativo al que Poe y muchos otros escritores bajaban frecuentemente en busca de inspiración, dejando jirones de piel y pedazos de su alma en cada nueva incursión.

Lan asile ana ... geguritan, crita, crita. Sensasi nyenengake antarane khayalan lan perasaan jagad sing kasar, agresif, ngintai saben ati sing sensitif. Peteng kanthi hiasan saka impen lan edan, lirik biola lan swara sing ora ana nada saka njaba kuburan sing nggawe gema obsesif. Pati sing nyamar dadi ayat utawa prosa, nari karnaval ing imajinasi sing maca.

Apik kompilasi sing paling apik ing Poe, master saka teror, kita bisa nemokake ing kasus sing apik iki kanggo para penyayang jenius iki:

Aku ora bakal nemokake Poe ing wektu iki, nanging, ing antarane kompilasi kasebut lan sawetara liyane sing ana ing kana, aku bakal wani menehi ...

3 buku Edgar Allan Poe paling apik

Crita komik

Conservo como oro en paño un ejemplar de esta composición de cuentos de Poe. Todavía puede recordar siniestras imágenes. Una fastuosa cena de personajes ilustremente muertos, todos sonrientes y disfrutando de una velada con tintes de eternidad, justo en ese espacio donde los vivos del otro lado pueden escuchar, entre los sueños, sus alborotos…

Pakaryan iki nglumpukake macem-macem crita Edgar Allan Poe kanthi tema unik: humor lan sindiran. Dheweke kalebu conto karya sing digawe dening jenius sing nyiksa iki sing, sajrone ana ringkesane, yaiku nitahake karya-karya aneh, rumit lan akeh asil.

Crita, dongeng, crita ing buku iki ditulis kanthi cepet-cepet antara intine lan kasusahane. Kompilasi wengi tanpa turu sing diiringi paraga nistha.

Comic Tales dening Edgar Allan Poe

Trilogi Dupin

Buku sing disaranake banget kanggo mriksa crita detektif kasebut, utamane Poe. Antarane macabre lan serem, Auguste Dupin maju kanggo ngrampungake kasus-kasus ing jagad sing penulis ngerti banget.

Dupin mlaku liwat pikiran ala sing bisa njaga kejahatan kanthi drajad sing paling dhuwur. Diterangake dening Matthew Pearl, panulis The Shadow of Poe, minangka "investigator eksentrik lan cerdas", lan dening Arthur Conan Doyle minangka "detektif fiksi paling apik", C. Auguste Dupin minangka salah sawijining karakter paling misuwur ing sastra donya. .

Trilogi Dupin ngemot mung telung crita sing dibintangi Dupin, telung crita sing ora biasa ing produksi sastra Edgar Allan Poe. Ing "Pembunuhan Morgue Rue", "Misteri Marie Rogêt" lan "Surat Nyolong", peneliti sing cerdas sing dadi model Sherlock Holmes lan Hercule Poirot nduduhake kecerdasan deduktif sing apik. Tampilan bakat sing entuk dimensi lengkap ing terjemahan sing apik banget dening Julio Cortázar.

MISTERI DUPIN

Crita Macabre

Macabre minangka pengangkatan pati sing gedhe banget. Iki minangka ide sing dibayangke imajinasi Poe, ing pilihan crita iki, babagan kaendahan sing ala banget, kegilaan sing bisa ditemokake ing pati lan mateni semangat, ora ana lan getun.

Crita angker, sing dijarwakake dening Julio Cortázar, diiringi ilustrasi luar biasa dening Benjamin Lacombe. Edisi unik iki uga kalebu teks dening Baudelaire babagan urip lan karya Poe. Isine crita Berenice, Kucing Ireng, Pulo Fairy, The Tell-Tale Heart, Gugah Omher Usher, Potret Oval, Morella lan Ligeia.

4.9 / 5 - (11 swara)

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.