novel medeni paling apik

Teror minangka ruang literatur ditandhani karo band sub-genre sing ora bisa ditemokake, ing antarane antarane fantastis, ing ilmu fiksi lan novel angkara.

Lan ora bakal dadi masalah sing ora ana gandhengane. Amarga ing pirang-pirang aspek, Sejarah manungsa minangka sejarah wedi. Wiwit katon geni sing bisa nyuda peteng guwa-guwa nganti kabut sing ngepung ing kutha gedhe, ngliwati kekuwatan para diktator gedhe sing ngatasi rasa wedi kasebut minangka rezeki motor kanggo ngontrol kita ...

Pira aspek penting saka makhluk kita sing bakal wis ditliti ing psikologi lan kejiwaan babagan wedi ... Nanging ing literatur dianggep manawa teror minangka hiburan sing nyenengake, tampilan kacilakan sing kedadeyan ing tengah dalan, nalika mlaku kanthi lega amarga ora nggegirisi kanthi cedhak.

Ing kasus apa wae, ora ketompo carane diarani cilik, nanging uga ana fiksi ing fiksi minangka aktor utama ing pirang-pirang pangarang, lan kurang misuwur ing kabeh pihak liyane. Amarga wedi ana ing kahanan, mula kita bakal waspada. Lan ora pengin ngerti, yaiku nganggep blokade minangka siji-sijine tanggepan potensial.

Así que, sin más prolegómenos, vamos allá con esos autores que en mayor medida cultivan el género de terror para sus incondicionales lectores. De entre todos ellos saldrán muy buenas obras para pasar un rato terrorífico.

Sithik mbaka sethithik, aku bakal nambah penulis anyar ing pilihan kasebut. Amarga dhaptar buku medeni paling apik saiki ora mandheg mundhak ...

Stephen King, guru wilangan

Iki dudu produksi sastra sing jembar Stephen King diwatesi kanthi teror. Kasunyatane, wiwit label awal, wis digawe akeh karya liyane sing fantastis, fiksi ilmiah utawa genre sing luwih populer, nanging mesthi duwe kapasitas empati tumrap paraga sing ora ana tandhingane karo pangarang urip liyane.

Teror saka Stephen King iku assaults kita saka sembarang flank.

Bisa dadi badut sing diowahi dadi paradigma rasa wedi karo bocah, sing penting, dawa saka leluhur nganti pungkasan.

Nanging bisa uga kena pengaruh intensitas listrik saka psikologis sawetara karakter sing nyerah banget amarga dheweke dadi sebab utama, ngancam para paraga liyane lan nggawe kita gambaran sing realistis lan jahat sing bisa ditindakake pikiran manungsa .

Cómo no, desde lo fantástico también King teje sus telas de araña que nos atrapan de manera irrenunciable, socavando nuestra voluntad de escapar, mostrándonos lo que puede llegar desde otros mundos y dimensiones acechantes a la sombra de los sueños.

Paling apik, ing medeni iki digawe genre dhewe dening King, yaiku kemampuan kanggo ngowahi kabeh. Amarga wiwitane novel sing nggegirisi kanthi wedi bisa nuduhake prekara sing beda banget.

Una inocente niña en el instituto, señalada por sus compañer@s, abusada, víctima de acoso… Unos viejos amigos de la infancia que se reúnen entre bromas y cachondeo muchos años después… Una idílica familia en busca del calor de un hogar entre bucólicas estampas.

Ora ana sing katon ing novel horor dening Stephen King. Nanging sing sabenere apa kita looking for. Uga nambah salah siji saka paling anyar lan paling ngageti virtues King. Ora ana penulis liyane sing ngimbangi horor sing paling reged karo sensasi kamanungsan sing bisa ditrapake ing adegan sing beda-beda, saéngga entuk mimik sing mutlak, empati sing paling nggegirisi.

Sawetara novel medeni dening Stephen King:

Egar Allan Poe, nyiksa jiwa

Simbol par keunggulan teror. Lambang rasa wedi sing diwiwiti saka njero, saka gangguan ing njero banyu sing peteng nganti muncul kabeh jinis monster saben dinane ing prose, lan unsur-unsur fantasi lan kasar ing ayat kasebut.

Poe surem kaya biola sing landhep lan laras sing wiwit suwine terus-terusan, kaya obsesi, ing tengah wengi. Lan gema terus nganti saiki, isih tetep, nganggo senar tegang sing nyikat kulit.

Ing panulis tartamtu, sampeyan ora nate ngerti pungkasane kasunyatan lan legenda diwiwiti. Edgar Allan Poe minangka panulis ipat-ipat klasik. Dikutuk dudu ing istilah snobbish sing saiki nanging tegese luwih jero nyawane mrentah dening hell liwat alkohol lan edan. Pero… ¿Qué sería de la literatura sin su influencia? Los infiernos son un fascinante espacio creativo al que Poe y muchos otros escritores bajaban frecuentemente en busca de inspiración, dejando jirones de piel y pedazos de su alma en cada nueva incursión.

Lan asile ana ... geguritan, crita, crita. Sensasi nyenengake antarane khayalan lan perasaan jagad sing kasar, agresif, ngintai saben ati sing sensitif. Peteng kanthi hiasan saka impen lan edan, lirik biola lan swara sing ora ana nada saka njaba kuburan sing nggawe gema obsesif. Pati sing nyamar dadi ayat utawa prosa, nari karnaval ing imajinasi sing maca.

Sawetara buku medeni dening Edgar Allan Poe

Clive Barker lan teror sing hebat banget

Pewaris Poe kasebut kanthi saraf sing dikepung karo visi makhluk sing ora ngganggu lan serem, Clive Barker nggugah makhluk spektral utamane supaya ora lali yen monster gedhe sing ana ing bayang-bayang, kayata bogeyman utawa sing main ing saben papan jagad iki, uga duwe pasuryan, meh mesthi ditandhani kanthi ramalan sing paling nggegirisi.

Ana wong sing kudu njaga Pusaka Edgar Allan Poe. Sawetara panulis (ngluwihi Barker uga ngaturake awake dhewe kanggo bioskop, video game utawa komik) kudu terus mikir dhisik crita minangka crita utawa novel sing gampang kanggo nggegirisi para pamaca. Lan iku, tanpa mangu, minangka Clive Barker sing luwih maju kanthi nambah komponen seksual lan sentuhan sing luwih cocog karo jaman saiki.

Saka Hellraiser sing kondhang, Barker uga nyerang fantastis, ngilangi cakrawala teror paling cedhak (ing sisih liyane tembok kita). Nanging kepinginane sing bisa dipuji supaya genre horor dadi jagad raya sing subur lan produktif, siyap miwiti sapa wae sing lelungan liwat medeni sing paling ora dikarepake, pantes dikutip kanggo kamulyan genre kasebut.

Sawetara buku medeni dening Clive Barker

Mariana Enriquez lan sisih liar

Conto paling apik sing medeni ora mung subgenre. Amarga adhedhasar medeni, medeni utawa rasa wedi sederhana sing pungkasane urip, bisa urip kabeh, Mariana nyipta mozek eksistensial sing paling kuat. Pengarang sing mlaku liwat sisih liar sing paling didhelikake, bisa uga wong sing ora sadar nyoba mutihake ing ngimpi.

Kasusastran Mariana duwe intensitas kuat wiwit umur 19 taun, dheweke wis ngripta novel pertamane "Bajar es lo awon", sawijining crita sing menehi tandha kabeh generasi ing Argentina.

Wiwit kuwi, Mariana digawa lunga karo skenario sing medeni, fantasi serem, kaya Edgar Allan Poe ditularake ing jaman saiki sing durung mesthi, kala-kala luwih jahat tinimbang jamane dhewe.

Lan saka skenario kasebut, Mariana ngerti cara nggabungake eksistensialisme sing kaget, fatalistik lan komplain, kanthi tekad kanggo ngrusak pengarep-arep. Mung kanthi cara iki, para karakter bisa sumunar sawayah-wayah, nalika kelip-kelip kasejahteraan manungsa bisa ngasilake.

Teror ing jaman saiki sing kayane bisa ngatasi fase simbol lawas, karakter sing bola-bali lan medeni kanggo nuduhake luwih jero lan labirin, rasa wedi sing nyebabake weteng kaya tinju internal sing ngepit.

Richard Matheson, nampilake medeni

Salah sawijining medeni paling ala sing bisa dialami manungsa yaiku rasa jagad sing bisu lan ora ana sing ditinggal. Apocalypse dhewe sing Alkitab nutup nuduhake yen peteng jagad kita kebak simbol-simbol ing endi manungsa obah kaya ecce homo sadurunge ora ana apa-apa.

Film "2001, odyssey luar angkasa" uga nuduhake ing adegan pungkasan yaiku rasa sepi sing medeni nalika wis tuwa. Ora ana sing kiwa ing antarane papat tembok putih nuklir sing digantung ing alam semesta utawa ora ana gunane, sing padha karo pamrih kegilaan sing saya akeh.

Nanging bali menyang Matheson, dheweke ora mesthi nulis salah sawijining crita pasca-apokaliptik sing paling apik lan rasa wedi mrentah kabeh. Ora ana gandhengane karo jagad sing dibaleni saka awal nganti target tema sing hebat.

Ing "Aku legenda" manungsa kasebut dhewe ing kutha kaya New York (aku duwe foto ing portal ing ngendi Will Smith dikunci), kabeh sing kedadeyan duwe rasa mutlak. Yen manungsa pungkasan ilang saka Bumi, ora ana sing kari.

Carlos SisĂ­, warga bayang-bayang

Ing versi Spanyol, teror nemokake salah sawijining sekutu kuat ing Sisi. Panulis saka Madrid iki nglumpukake sagas lan serangkaian nir lan vampir kaya-kaya ngisi neraka.

Novel kuat lan magnetik, ditrapake nggegirisi antarane urip lan pati, ing kuburan lan ing antarane makhluk sing ngancam kepengin getih utawa otak, apa wae ...

5 / 5 - (14 swara)

4 komentar babagan "Novel horor paling apik"

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.