5 lagu paling apik dening Joaquín Sabina

Yen Dylan menangake Bebungah Nobel Sastra, Sabina mesthine wis, paling ora, penghargaan paling dhuwur ing aksara Spanyol. Amarga yen ora ana swara sing kuat, lirik-lirik sing apik banget bakal dadi harmoni sing sampurna karo apa sing tekan pita suara. A paradoks musik sing ndadekake luwih gedhe yen bisa. Ing swara penyanyi-penulis lagu, amarga ya, sensasi magis saka crita urip sing gedhe banget sing tekan sampeyan kanthi efektifitas sniper of rhymes sing.

Minangka Sabina dhewe marang bab kinerja kang tindak karo Javer Krahe. Kancane biyen tangi kanggo lagu kaping pindho, kanthi alasan ora ana gunane, yen penyanyi ngerti carane nembang. Iki sing diarani guru iki lan sing nggawe luwih gedhe.

Saben frase minangka sajak sing apik banget sarat karo aroma, emosi, lan lirik sing nggumunake kaya soneta sing nglipur jiwa menyang swara instrumental sing dimainake. Amarga uga lirik paling apik sing wis ditulis pungkasane nari musik uga digawa dening muses sing ora ana wong liya.

Top 5 rekomendasi lagu dening Joaquín Sabina

iwak kutha

Cara sing paling apik kanggo ngerti ruang lingkup musik Sabina, saliyane nyedhaki lagu kasebut, yaiku mandheg ing salah sawijining ayat sing paling mulya. Ing kasus iki bakal dadi:

«Lan defying ombak tanpa rudder utawa helmsman
Kanggo impenku dadi, entheng bagasi
Cekakipun, atiku lelungan
Olahraga tato saka buccaneer kepungkur
Saka prau layar nganti kost a, saka aku ora pengin tresna sampeyan»

Sapa sing wis nyolong wulan April?

Wiwit Sabina nyanyi nganti melankolis dadi sasi April, ora ana musim semi sing padha ...

"Ing penginapan gagal

Ing ngendi ora ana kenyamanan utawa lift
Ora duwe omah lan asor
nuduhake kasur
Lan nalika dheweke liwat ing dalan
urip kaya angin topan
Wong sing nganggo klambi abu-abu
Dheweke njupuk tanggalan sing reged saka kanthonge.
lan njerit

Sapa sing wis nyolong sasi April!
Kepiye carane iki bisa kedadeyan karo aku?
Sapa sing wis nyolong sasi April!
Aku disimpen ing laci
Ing ngendi aku nyimpen atiku?

siji saka roman

Cuando uno es aún niño escucha una canción como esta y se le escapan multitud de matices. Lo curioso es que años después lo entiendo todo y hasta se escapa una lágrima por no haberse dado cuenta antes.

"Iki minangka syarat penting kanggo ngatur mode kanthi apik
Kanggo ngetik semi-peteng ireng lan putih saka ora-do
Lan nalika ing sirkus ana singa ngemil wong Kristen
Wong wedok kuwi nglilani awake diambung supaya ora dicekel kakange

Yen padha premiered Cleopatra lan takon kertu
Aku nganggo dasi lan ointment sing nambani kukul
Nganti pit kuwi saka cilikku entek rem
Lan ing film sing digawe sawise, wong apik ora tau menang.

Aku nolak kabeh

Saka sing nolak kabeh, malah bebener, salah siji buku sing uga diterbitake Sabina saka wektu kanggo wektu lair. Ing statement iki sadurunge tampilan umum lan nyoba saka masyarakat umum, legenda ngudani wuda lan mbabarake kabeh motif ing crude.

“Yen arep nglarani aku
Aku ngerti apa sing cocog karo aku
Aku wis nguciwani kabeh wong
diwiwiti karo aku

Aku dudu buku sing mbukak
utawa sing mbayangno
Aku nangis karo sing paling cheesy
film katresnan

Aku diusir saka bar
Apa sing dienggo ing kantor?
lan venus latin
Dheweke menehi aku upacara pungkasan "

Semono uga aku tanpamu

Aneh, iku lagu sing lirike ilang validitas kanggo generasi anyar. Nanging nada kasebut nyatakake kabeh lan kudu nyinaoni konteks babagan kasunyatan ing abad kaping XNUMX, saiki adoh banget.

Kalah kaya wong tuwa sing kalah tute
Lascivious kaya ngambung kolonel
Sneaky kaya Lute, nalika aku Lute
Gelisah kaya pandhita ing omah bordil

Ngembara kaya taksi liwat ara-ara samun
diobong kaya langit Chernobyl
Kaya pujangga ing bandara

Aku kaya ngono
Semono uga aku, tanpamu

tarif pos

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.