Headshot! 5 buku zombie paling apik

Nalika taun 90an lan esuk dina Minggu dheweke urip bareng kanthi aneh los zombis de los after con los madrugadores de primera misa. Lan ora ana kedadeyan apa-apa, saben wong terus mlaku kaya ora bisa ndeleng siji liyane (bisa uga amarga masarakat religius ora duwe otak sing bisa nggugah rasa luwe nir...)

Joking aside, bab iku kita kabeh ngerti sing nir biasane nyerang. Lan sampeyan duwe kabeh kanggo ilang kajaba sampeyan nuding bedhil ing sirah kurang ajar supaya getih ireng njeblug menyang udhara. Lan bisa uga dina-dina iki kanthi tandha-tandha saka apocalypse virus diwakili kanggo kita kanthi luwih akeh minangka ramalan mandhiri saka jinis maca iki, nanging kita kudu duwe pangarep-arep babagan obat, kaya Will Smith ing I Am Legend ...

Dadi mentah lan narik banget. Amarga ing saindhenging papan perlindungan fenomena zombie, bioskop lan literatur tuwuh kanggo kamulyan sing luwih gedhe saka istilah sing teka langsung saka kapercayan sing paling surem ing Afrika Tengah. Decipher apa buku zombie paling apik Antarane macem-macem opsi, ngemot poin subyektif sing ora bisa ditolak, nanging uga babagan iki, kanggo ngowahi pendapat.

Ayo mlaku-mlaku liwat buku-buku utawa kisah-kisah paling apik saka penulis-penulis sing otak-otak katon wis dipangan dening makhluk sing ora mati. Zombi khas sing ditemtokake kanggo nyebar kaya virus kanggo keturunan, liwat imajinasi narator sing lagi tugas. Kisah zombie paling apik...

5 buku zombi sing disaranakeÔÇŽ

Sel dening Stephen King

Aku ngerti manawa akeh sing bakal mikir yen ana akeh novel sing apik lan malah seri babagan zombi. Nanging sampeyan uga bakal ngerti yen kabeh sing kena Stephen King, King Midas sing imajinasi paling peteng dadi emas ireng amarga kemampuane nirokake kita ing plot ...

1 Oktober: Gusti Allah ana ing swarga, pasar saham ana 10.140, umume penerbangan tekan waktune, lan Clayton Riddell, seniman Maine, meh mlumpat menyang dalan Boylston ing Boston kanthi bungah. Dheweke nembe mlebu kontrak kanggo nggambarake komik sing bakal ngidini dheweke nyengkuyung kulawarga karo seni tinimbang kudu mulang. Dheweke wis tuku hadiah kanggo garwane sing sabar banget lan jelas babagan apa sing bakal diparingi putrane Johnny. Napa sampeyan uga ora duwe sesuatu?

Tanah liat rumangsa yen samubarang bakal dadi luwih apik, nanging dumadakan kabeh mangkel: kerusakan gedhe banget, disebabake dening fenomena sing mengko bakal diarani El Pulso, sing direproduksi liwat ponsel. Kabeh telpon seluler. Tanah liat, uga sawetara wong sing slamet, bakal dibuwang ing jaman peteng, diubengi karo lam, hecatomb, lan akeh manungsa sing rusak dadi negara paling primitif. Novel sing apik banget, nyerep lan kejem iki ora mung takon, "Apa sampeyan bisa ngrungokake aku?" Uga mangsuli, lan kanthi cara sing ngganggu banget.

Sel dening Stephen King

Perang Dunia Z dening Max Brooks

Sapa sing bakal ngandhani Mel Brooks, pemain komedi sing paling apik, yaiku putrane Max Dheweke bakal nyawisake awake dhewe kanggo nyritakake "urip" lan karya zombie. Kayane anakmu ninggalake Bar├ža lan sampeyan dadi pemegang tiket musim sing disenengi kanggo Real Madrid.

Ora ana sing luwih apik tinimbang menehi corak kanggo argumentasi khas kanggo nunjukake prab├ędan sing ditandhani, kanggo panggilan revolusioner kasebut. Amarga akeh sing wis ditulis babagan zombi wiwit biyen lan film sing ora kaetung wis direkam. Intine yaiku nggawe inovasi. Sembarang maca "novel" iki bakal ngirimake sampeyan rasa gelisah sing teka karo ngadhepi perkara sing surem kaya anane makhluk jahat saka gagasan jurnalistik.

Iki minangka babad bencana, pepenget saka wong sing slamet, refleksi saka apa sing ditinggalake kita sawise epidemi paling awon sing ngrusak peradaban kita. Intine ora ana kasunyatan sing nggambarake kesan saka wong-wong sing slamet ing godhong kepungkur kanggo katenangan. Amarga manawa durung ana sing ngerti apa ana gelombang anyar ...

Kita slamet saka kiamat zombie, nanging pira kita sing isih angker karo kenangan nalika jaman ala iki? Kita wis ngalahake mayat, nanging apa regane? Apa mung kamenangan sementara? Apa spesies kasebut isih diancam kepunahan? Nyritakake swarane wong-wong sing nyekseni medeni, Perang Dunia Z Iki mung dokumen sing ana babagan pandemi sing bakal mungkasi kamanungsan.

Perang Dunia Z

Apocalypse Z, dening Manel Loureiro

Ora ana sing meri Brooks. Amarga pemandangan magnetik sing kuat ing antarane morbid, suspense lan panik, trilogi diwiwiti karo novel iki minangka alam semesta otomotif kabeh penaklukan zombie planet kita saka apa sing dianggep Romawi, mula bisa dingerteni, minangka pungkasaning jagad, ora dharatan plus Ultra kanthi tembung liyane, Galicia ...

En alg├║n lugar del C├íucaso un grupo de rebeldes asalta unas instalaciones militares y de forma accidental libera una enfermedad que se propaga sin freno por todo el planeta. Los infectados por el virus mueren, pero solo en apariencia, ya que a las pocas horas vuelven a la vida y se abalanzan contra las personas libres de contagio, movidos por una agresividad desconocida y sin l├şmites.

Protagonis, pengacara enom sing urip ing sawijining kutha cilik, nonton warta sing netes kanthi gumun nganti wabah misterius tekan omah. Wiwit wektu kasebut, tujuane mung yaiku nyoba slamet, nyebrang wilayah sing sadurunge dheweke kenal minangka Galicia, nanging saiki wis malih dadi neraka ing bumi.

Kiamat z

Aku legenda

Tanpa nyritakake kanthi jelas babagan zombie, prekara kasebut nduweni daging sing padha lan fotografine sing padha karo gagasan apokaliptik (kanthi cara aku ana ing ngarep lawang omah ing ngendi Will Smith dikurung ing setengah film). Dadi novel Richar Matheson uga mlebu alam semesta zombie kanggo aku.

Ngluwihi film sing apik minangka hiburan nanging ora duwe kabeh pangembangan novel, novel kasebut menehi luwih akeh. Amarga kasunyatane yaiku maca urip lan karya Robert Neville, slamet pungkasan saka bencana bakteriologis sing nggawe peradaban kita dadi jagad campuran zombie lan vampir, luwih ngganggu nalika maca tinimbang visualisasi sing diadaptasi.

Pengepungan sing ditindakake Robert saben wengi, kedadeyan ing jagad kasebut dadi versi serem, konfrontasi kanggo urip lan pati, risiko lan pangarep-arep pungkasan ... buku sing ora bisa dienteni diwaca.

Aku legenda

Zone siji, dening Colson Whitehead

Cara sing apik kanggo plot zombi katon misuwur ing antarane wong liya yaiku, kayata ing pirang-pirang kesempatan, kanggo menehi kontribusi sing beda, kanggo uwal saka infeksi khas - format solusi ekstrem perang -.

Ing prekara iki buku Zone siji sampeyan entuk teror sing bisa nyebabake plot kanthi rasa wedi. Nanging uga, nalika kejutan maca, misteri uga ana prediksi. Jinis firasat ireng ngiringi kita nalika pindhah menyang Manhattan karo Mark Spitz lan brigade.

Ing kasus ekstrem, nilai urip relatif banget. Kabeh gumantung apa sampeyan kena infeksi utawa ora. Babagan iki yaiku mbasmi kejahatan sing kepengin njupuk kabeh spesies kanthi pukulan bakteri. Nganti saiki, khas ing crita infeksi lan mati sing isih urip.

Zone One minangka pusat gempa, pertahanan pertahanan kejahatan, sel ibu pandemi sing dilindhungi zombie kaya semut sing wangkal. Sing bisa ndhelikake ana bab sing ora bisa dibayangake Spitz lan rakyat.

Lan ing kana critane kaget lan narik kawigaten, sampeyan seneng nalika nyisipake crita zombie liyane sing dadi crita zombie unik. Intine babagan novel lan film sadurunge kudu ana gandhengane karo visualisasi sejarah kaping pindho.

Apa sing kedadeyan ing lurung-lurung Manhattan lan apa sing nir, dadi simbol, bisa dadi tegese ing masyarakat konsumen lan cacat ing prinsip lan kasunyatan. Kayane katon transenden, nanging ana sawetara pendekatan sosiologis iki antarane wong sing urip lan wong-wong sing prihatin supaya bisa ilang ...

Zone siji, dening Colson Whitehead
5 / 5 - (45 swara)

1 komentar ing ┬źTembak sirah! 5 buku zombie paling apik ┬╗

  1. Pancen angel golek novel zombie sing paling ora nyenengake. Saka genre, aku seneng banget karo Cell, kanthi akeh irama lan, luwih anyar, Republik Zombie, dystopia ing ngendi Republik Kapindho menang Perang Sipil lan banjur ana holocaust nuklir.

    jawaban

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.