3 buku paling apik saka Etgar Keret

Sawetara kaping ing narasi cekak entuk nilai novel utawa esai sing paling gedhe minangka karya lambang panulis kanthi perdagangan. Pramila kasus kasebut Etgar Frame Iki minangka panulis crita lan crita sing nemokake derajat narasi paling dhuwur ing babagan kasebut.

Luwih saka apa-apa amarga mesthine panulis Israel iki ngerti sejatine. Kasusastrane temen maujud ing jagad cilik sing nuwuhake pitakon paling jero.

Mungkin Cortazar bisa uga minangka antecedent, amarga uga mestine novel dipecah dadi crita. Intine yaiku tanpa nggayuh domain basa, makna, gambar lan simbol absolut sing diwujudake jenius Argentina kasebut.

Dadi, ora ana gunane, ora bakal kliwat ngilangi akeh crita kaya sing ditawakake Keret, ing jagad anyar sing beda karo komik lan tragis, saka surealis ing sawetara wektu, nanging mesthi adoh saka pamisahan sing jero saka panulis hebat sing bisa nemokake kasunyatan kanggo seneng fokus anyar kayata pemahaman sing durung nate dingerteni sadurunge.

3 Buku Paling Disaranake dening Etgar Keret

Pitung taun kebak

Salah sawijining buku ing endi panulis mbabarake awake dhewe minangka homo homo kanggo para pamaca tartamtu lan saindenging jagad kanthi tambahan. Ing kasus Keret, maneh crita liwat tandha papan sing adoh. Lan kadang-kadang eksistensialisme liris, nanging ing wektu liyane, pamanggih sastra sing paling narik kawigaten babagan katresnan, ilang utawa mbatalake.

Pengakuane dikompilasi sajrone urip sajrone pitung taun banjur crita. Urip saben dina lan istiméwa amarga nemokake lapisan jero humanisme minangka literatur anyar minangka salah sawijining petualangan eksistensial kanggo para pamaca kanthi langit-langit sing apik banget. Suwene pitung taun Etgar Keret nyimpen cathetan babagan urip pribadi, wiwit lair saka putrane nganti sedane bapake.

Asilé yaiku babad tragis iki sing ngluwihi sejarah kulawarga lan karire. Lan yaiku karo adhine ultra-Orthodok sing duwe sewelas anak lan wolung putu, sadulur pasifis sing pengin legalisasi ganja lan sawetara wong tuwa Holocaust sing isih ana, sejarah pribadine katon ngemot sejarah kabeh masarakat Israel.

Lan nalika teka ing rumah sakit kanggo kelahiran bocah sing bakal teka bareng karo korban serangan bunuh diri; nalika pacelathon karo wong tuwa liyane sing umur telung taun kalebu pitakon kaya "Apa putramu bakal gabung dadi tentara nalika wolulas taun?" lan kanca lawas saka sekolah sing paling wedi yaiku model Menara Eiffel sing digawe pertandingan dirusak dening Rudal scud, pribadi lan nasional angel dibedakake.

Pitung taun kebak

Dumadakan ana sambel ing lawang

Dheweke bisa diwiwiti saka Seksi-Seksi Yéhuwah nganti surat sing wis diarepake, nalika surat sing disertifikasi kasebut ngumumake ora mung dhendha. Intine yaiku ngethok lawang iki minangka pamisahan crita, kurung apa sing bakal kedadeyan ing antarane jenderal sing kedadeyan. Ngono mula crita-crita apik, ing kedadeyan sing ora dikarepake sing bakal ana pangowahan.

Crita aku utawa aku bakal mateni sampeyan. Crita aku utawa aku bakal mati. Mangkene koleksi crita anyar dening Etgar Keret diwiwiti: kanthi ancaman kanggo ngilangi rasa ngelak crita lan bisa ngatasi saben dina ing jagad edan iki, ing endi sirah lan buntut terus adhep-adhepan, kayata ing band Möbius.

Ing 38 crita babagan Dumadakan ing lawang, ana akeh latihan sing migunani kanggo sinau ngerti urip liyane, kasepen, pati, panganiaya lan indeks Pasar Saham. Kasedhiya kahanan sing ora masuk akal, humor, sedhih lan welas asih, koleksi Etgar Keret, sing diterangake minangka "jenius" dening New York Times, negesake dheweke minangka salah sawijining panulis paling asli ing generasine.

Dumadakan ana sambel ing lawang

Kamikaze pizzeria lan crita liyane

Pungkasan sing ora masuk akal nerangake kabeh kanthi sampurna, tanpa mbuwang siji. Minangka Heine bakal ujar, "kegilaan sejatine bisa uga ora liya yaiku kawicaksanan dhewe, sing wis bosen nemokake rasa isin jagad, nggawe resolusi cerdas dadi gila."

Karakter ing volume iki nggawe percoyo utawa duwe tekad tenan kanggo tundhuk karo skrip omong kosong minangka siji-sijine cara kanggo skenario urip sing mokal. Sing maca bakal diudhek nganggo basa sing seger, wani, ironis lan ngageti. pamrentahane karakter sing, nalika kedadeyan lan kedadeyan terus-terusan, nyebabake kahanan sing nggegirisi lan lucu, uga tragis banget.

Kita bakal ketemu sopir bis sing pengin dadi Gusti Allah, karo Ana, sing duwe toko kelontong sing ana ing gerbang Neraka, karo Haim lan donyane bunuh diri, sing padha kaya jagad wong urip ... Kabeh iki makhluk yaiku obah ing antarane kasunyatan sing paling ala lan fiksi paling edan, sing pungkasane dicampur ing kasunyatan sing sejatine ora nyata.

Pizzeria Kamikaze

5 / 5 - (15 swara)

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.